5 речей, які небезпечно залишати в авто взимку

1 лютого 2022

Автомобіль для багатьох людей - практично другий дім. У ньому знайдеться все: від аптечки до печива в “бардачку”, від пледу до улюблених гаджетів. Але серед багатьох необхідних речей є предмети, які краще не залишати в машині взимку. Вони або зіпсуються самі, або зіпсують автомобіль, а ви - засмутитеся. 

1. Газована вода, алкоголь та інші напої

Чому не можна залишати воду в машині взимку

Слідкуйте за тим, щоб не залишати в машині ємності з водою, газованою водою або іншими напоями, коли температура опускається нижче нуля. Так, навіть вино перетворюється на кригу при температурі від -4°С і нижче. Рідина замерзає і з високою ймовірністю розколює пляшку або банку. Коли ви прогрієте авто, напій розтане і протече на килимки, сидіння або обшивку багажника. Доведеться думати, як вивести плями від солодкої води чи вина.

2. Аерозольні балончики

Чому не можна залишати балончик фарби в машині

Виробники не рекомендують зберігати аерозольну фарбу, лак для волосся, антиперспірант та інші речовини у флаконах під тиском за мінусової температури. Якщо ви залишите балончик в автомобілі на ніч, є ризик того, що він трісне або навіть вибухне. У результаті вміст проллється на сидіння та підлогу. 

3. Ліки

Чому не можна зберігати ліки в машині

Ліки чутливі до перепадів температур. Вони можуть втратити ефективність після переохолодження або замерзання. Рідкі препарати (сироп від кашлю, очні краплі тощо) найкраще забирати з собою додому в кишені чи сумці. 

4. Окуляри та сонцезахисні окуляри

Чому небезпечно залишати окуляри в машині взимку

Зручно зберігати в машині звичайні або сонцезахисні окуляри. Але морозні ночі можуть зробити неприємний сюрприз: при мінусових температурах оправа здатна деформуватися, а лінзи тріснути. Особливо буде прикро, якщо ви залишите в авто дорогі окуляри. 

5. Ноутбук, смартфон та інші гаджети

Чому не варто залишати гаджети в машині

Зберігати на морозі мобільні телефони, ноутбуки та планшети – погана ідея. Звичайно, якщо йдеться не про спеціалізовані пристрої для екстремальних умов. У більшості сучасної техніки знаходяться літій-іонні батареї, які не призначені для зберігання при низьких температурах. Якщо на внутрішніх елементах гаджетів накопичуватеметься конденсат, пристрій вийде з ладу швидше. Зрозуміло, що за одну ніч у холодному салоні ноутбук не зламається, але розряджатися почне швидше. 

Виробіть корисну звичку оглядати салон і багажник перед тим, як замкнути машину на ночівлю. Так і речі залишаться цілими, і в авто не доведеться робити генеральне прибирання. 

Попередня стаття 5 японських позашляховиків для тих, хто цінує надійність
5 японських позашляховиків для тих, хто цінує надійність
5 кращих альтернатив Тойота Камрі в Україні
Наступна стаття 5 кращих альтернатив Тойота Камрі в Україні

Популярні новини