7 фішок Audi A7

30 липня 2020

Audi A7 - найкрасивіший автомобіль в лінійці. Для створення його дизайну було задіяно всі перспективні розробки бренду. Потім фішки Ауді А7 використовували в різних релізах. В новинках Інгольштадта з'явились шестикутні решітки, оптика з поздовжніми ламелями, звичайні задніх ліхтарі змінились на широку червону штангу, бокові виштамповки - на витончені формі. 

Як виглядає друге покоління Audi A7

“Сімка” всіх поколінь (їх було два, перше вийшло 2009 року) без перебільшення - найкрасивіша та довгостаріюча в лінійці. Переконатися в популярності моделі ви можете на сайті-агрегаторі AutoMoto.ua, який зібрав з українських автосайтів оголошення про продаж Ауді А7.

Відразу хочемо сказати, що Audi A7 вражає не тільки приголомшливим зовнішнім виглядом. У автомобіля мінімум 7 фішок, які підкорять вас назавжди.

Фішка №1. Пара бензинових та один дизельний двигун

Друге покоління Audi A7 має три варіанта двигунів: трилітровий дизельний V6, бензинові 3.0 TFSI та 2.0 TFSI. 

Опис двигунів другого покоління Audi A7

Дизельний V6 - представник другого покоління сімейства 3.0 TDI. Розробники зберегли конструкцію блока чавунних циліндрів з вермикулярним графітом. Обновлений двигун легший за свого попередника на 1,1 кг завдяки зменшеній товщині стінок та укороченій робочі поверхні циліндрів. 

Двигун отримав турбіну Honeywell з максимальним наддувом 3,3 бар. Інженери замінили литу опору модулем на заклепках. Це допомогло збільшити перетин потоку відпрацьованих газів до турбіни. 

Великий дизель з крутним моментом в 620 Н/м доповнений восьмиступенчатим автоматом ZF. Таке поєднання забезпечує більше комфорт та економічність, ніж неймовірну динаміку. 3.0 TDI сподобається тим, хто надає перевагу розміреній міській та заміській їзді, не гониться за малими цифрами та не поспішає.  

Ще одна перевага великого дизеля - комбінація з класичним quattro з самоблокуючим міжосьовим диференціалом. Він же в простонародді Torsen. Бензинові двіжки зкомбіновані з quattro ultra.

Бензиновий 3.0 TFSI має 240 к.с. і це абсолютна противага своєму дизельному брату. Тут є драйв, динаміта та спорт. 

Заводська класифікація мотора - EA 839. Такий двигун раніше встановлювали на рестайлінгову Audi S4. В порівнянні з попередником (EA 837) мотор має ряд оновлень:

  • система циркуляції масла;
  • привід ГРМ з балансирним валом;
  • виведені всередину ГБЦ труби випускного колектора;
  • доопрацьована система терморегулювання;
  • зменшені витрати на тертя;
  • полегшені елементи конструкції. 

В результаті отримали фішки в вигляді зменшених витрат, прискореного прогріву, зниженого СО2.

3.0 TFSI  для Audi A7 - те, що потрібно. Створюється враження, що налаштуванням машини займався кардіохірург. Найпотужніша версія не має недоліків ні в динаміці, ні в підвісці, ні в керуванні. Такий надзвичайно хороший мотор працює в парі з бездоганно підібраною семиступкою DL382 з подвійним зчепленням. 

Останній в списку двигунів, але не останній по значенню - двохлітровий бензиновий 2.0 TFSI. Це третє покоління 245-сильного двигуна ЕА888. Двіжок характеризується трьома словами: спритний, ощадливий, тяговитий. Але, головна перевага комплектації - вартість. 

“Сімка” не обійшлась без турбіни. Виробник вперше поставив нагнітач з електроприводом заслонки пропускного каналу на чотирьох циліндрах. Таке рішення забезпечує високий крутний момент навіть з низьких обертів. 

Фішка №2. Симфонія задніх ліхтарів

Рішення перетворити звичайну роботу задніх ліхтарів в справжнє шоу спочатку називали найбезглуздішою опцією. Але, погодьтесь, це так заворожує! 

Фішка №3. Бензобак без кришки

Вперше таку фішку впровадив концерн Volkswagen Group на ТТ. Така зручна дрібниця була оцінена користувачами. В заливній горловині Audi A7 звичайна кришка на різьбі замінена парою клапанів. Завдання першого - не пропускати пил та бруд всередину, другого - не випускати паливо назовні. 

Фішка №4. Підрулююча задня вісь

Вперше Audi встановили керовану задню підвіску на Q7 в 2015 році. Це зробило повнорозмірний кросовер таким же маневреним, як легковий автомобіль. 

Через деякий час підрулююча задня вісь з’явилась на A8. Тепер така фішка доступна для Audi A7. Варто зауважити, це найнеобхідніше рішення для авто з значними розмірами. 

Підрулююча задня вісь працює в двох режимах:

  1. Поворот коліс передньої та задньої осі в різні сторони до 5°.
  2. Поворот коліс в одну сторону на 2°.

Для цього ця фішка? На швидкості до 60 км/год задні колеса працюють в протифазі: при повороті керма ліворуч повертаються праворуч. 

При швидкості від 60 км/год передня та задня осв повертаються в одному напрямку. Як результат: швидкий та короткий маневр. “По-книжному” це називається “висока курсова стійкість автомобіля”. 

Фішка №5. Мультимедіа

Після виходу сьомої ауді далеко не всі були в захваті від її мультимедійної системи. Частина публіки вважала, що це круто, але решта - що незручно тикати в сенсорні екрани пальцями та витирати потім відбитки. 

Противникам інновацій можна тільки порадити подивитись на прикладі попередньої версії “сімки”, як застаріли кнопки в салоні. Якщо важко впоратись з сенсорним керуванням на ходу, на допомогу прийде голосовий помічник.  

Рестайлінгова Audi A7 має дві варіації центрального екрану: 8,8-дюймовий базовий 1280х720 та 10,1-дюймовий просунутий 1540х720. 

Нижній дисплей представлений лише в одній конфігурації - 8,6 дюйма з розширенням 1280х660. Ця панель призначена для налаштування передніх сидінь, керування клімат-контролем, також має “гарячі клавіші”. 

Фішка №6. Віртуальна панель приборів 

Віртуальна панель приборів Audi A7 Audi virtual cockpit

Автовиробник замінив звичні круглі спідометр і тахометр на цифрову приборну панель під назвою Audi virtual cockpit. Таке рішення надзвичайно зручне, адже демонструє крім стандартних швидкості та обертів ще й плейлист, телефонну книгу та ще багато чого,залежно від налаштувань. До речі, інформацію по маршруту можна продублювати з головного дисплею або налаштувати або налаштувати virtual cockpit, наприклад, по напрямку руху. 

Параметри дисплею: 1440х540, діагональ 12,3 дюйма, модуль Nvidia на Т30 процесорі. 

Фішка №7. Асистент руху в заторі 

Асистент руху в заторі - частина адаптивного круїз-контролю, функціонує при швидкості до 60 км/год. В щоденних поїздках щільним мегаполісним трафіком це незамінна річ. 

Активується помічник лівим нижнім підкермовим перемикачем. Керування просте: виставити відстань до автомобіля попереду, налаштувати максимальну швидкість та розслабитись, адже машинка буде рухатись сама в одному ритмі з потоком. 

Залишається лише після повної зупинки періодично давити на педаль газу,щоб авто рушило. Ви ще не в захваті від прогресу та технологій? 

Робота круїзу базується на встановленому зліва в радіаторну решітку радарному датчику та лазерному сканеру праворуч. Радар бачить до 250 метрів, має кут покриття 35°. В нього вмонтовано 4 модуля, які випромінюють безперервні радіохвилі. На випадок снігу чи обледеніння всередині радару передбачено нагрівальний елемент. 

Лазер розпізнає об’єкти на відстані 10 см, бачить на 80 метрів. Його кут огляду - біля 145°. Для запобігання “сліпоти” над лазером встановлена пара форсунок омивача корпуса. Таким чином блоки контролюють всю обстановку на горизонті. 

Ось такі 7 фішок Audi A7. Звичайно, до них ще хочеться додати колір кузова, диски великого діаметру, пакет чорного глянцю… Взагалі, хіба можна встояти перед Audi A7?

 

Попередня стаття Skoda представила новинку - кабріолет Slavia
Skoda представила новинку - кабріолет Slavia
Запорука безперебійної експлуатації автомобіля
Наступна стаття Запорука безперебійної експлуатації автомобіля

Популярні новини