Запорука безперебійної експлуатації автомобіля

4 серпня 2020

Один з основних факторів, від якого залежить злагодженість та ефективність експлуатації автотранспортного засобу, – коректність роботи всіх конструктивних елементів трансмісійного вузла. Цей агрегат складається з безлічі рухомих деталей і механізмів, серед яких головну роль відіграє коробка перемикання передач.

КПП передає механічну енергію від ДВЗ до провідних коліс, розподіляє зусилля між осями й регулює напрямок руху транспортного засобу. В автомобілі з переднім приводом крутний момент передається на передні колеса, а у задньопривідного – навпаки. Працездатність системи залежить від продуктивності розходу й перерозподілу енергії, яка генерується мотором, а також забезпечення оптимальної динаміки розгону.

Виникнення певних проблем у трансмісії, маркером яких є нечітке або утруднене перемикання передач, може спровокувати аварійну ситуацію на дорозі. З цієї причини кожен відповідальний автомобіліст повинен стежити за дотриманням встановленої періодичності ТО, використовуючи при його проходженні перевірене трансмісійне мастило, яке рекомендоване автовиробником.

Особливості та технічні характеристики мастила для трансмісії

Функціонування силової передачі супроводжується високошвидкісним обертанням фрикційних парів, через які сполучені поверхні механізмів піддаються посиленому зносу і перегріву. Наявність буферного змазуючого-охолоджуючого шару, утвореного спеціальними технічнимим рідинами, допомагає істотно мінімізувати їх шкідливий вплив.
Дана автохімія виготовляється на мінеральній, синтетичній або напівсинтетичній основі, яка визначає в'язкісно-температурні параметри мастила. Його склад додатково збагачується пакетом присадок з наступною дією:

  • протизадирною;
  • антифрикційною;
  • антикорозійною;
  • протиокислювальною.

Потрапляючи в робоче середовище, трансмісійне автомастило створює захисну плівку, яка протистоїть екстремальним навантаженням, що виникають при перемиканні передач. Крім того, воно виносить продукти зносу з точок фрикційного сполучення і знижує шумо-вібраційне поле.

Постачальник надійної трансмісійної продукції

Інтернет-магазин Oil2Go є офіційним дистриб'ютором паливно-мастильних матеріалів від провідних світових виробників, серед яких Mobil, Total, Elf, Bardahl, Shell і багато інших. В електронному каталозі нашого сайту представлений комплексний вибір сертифікованого мастила для механічної КПП, модифікацій коробки-автомат і ГУР. Пропонований до продажу товар відповідає міжнародним стандартам якості, а його транспортування і зберігання супроводжуються суворим дотриманням встановлених норм.

вибір автомобільного масла для авто

Теги:
масло
Який причіп можна тягнути з категорією В
Наступна стаття Який причіп можна тягнути з категорією В

Популярні новини