7 корисних функцій в авто, про які ви не знаєте

20 березня 2020

Кожен автомобіліст впевнений, що знає свій транспортний засіб від і до. Але насправді, доступний функціонал практично кожного авто значно ширший, ніж здається на перший погляд. Розробники і автомеханіки обладнують сучасні машини безліччю найрізноманітніших систем, функцій та інших фішок, щоб максимально полегшити життя водіїв і пасажирів. Ми розповімо, що ще вміє ваш автомобіль.

1. Автомобілісти знають, що на приладовій панелі є знак у вигляді заправної колонки зі стрілкою. Це ні що інше, як позначення бака. Стрілочка вказує на сторону розміщення лючка бензобака. Дуже корисна функція для тих, хто нещодавно поміняв машину і не може згадати на заправці, з якого боку знаходиться бак!

Знак заправної колонки зі стрілкою в авто фото

2. Для водіїв із дітьми існує спеціальна система блокування дверей. Після активації цього режиму, задні двері можна буде відкрити тільки з центрального замка. Щоб активувати систему, потрібно знайти спеціальний важіль і виставити блокування для кожних дверей.

Кнопка блокування дверей в авто фото

3. Мало хто знає, але в авто можна легко відключити центральний замок. Для цього затисніть і кілька секунд потримайте кнопку відкриття/блокування дверей на пульті сигналізації. Щоб повернути все як було, повторіть цю процедуру.

Як відключити центральний замок в авто фото

4. Якщо ви забуваєте вимкнути поворотники на дорозі, для вас придумали функцію "ввічливих поворотників"! Після активації цього режиму, сигнал буде блимати 3 рази і вимикатися після легкого дотику до перемикача.

Функція ввічливих поворотників в авто фото

5. Ремінь безпеки в машині можна налаштовувати також по висоті. Зверніть увагу, що на тримачі є спеціальна кнопка, натиснувши на яку, ви зможете рухати фіксатор. Шалено корисна функція для людей, чий зріст відрізняється від середньостатистичного.

Як відрегулювати ремінь безпеки по висоті фото

6. Якщо в вашому авто є кондиціонер, отже ви можете перетворити бардачок у міні-бар. Відкрутіть заглушку на дні бардачка, щоб туди потрапляло холодне повітря від випарника - і готово! Тепер у вас є вбудований холодильник у машині.

Як обладнати міні-бар в бардачку машини фото

7. На деяких дзеркалах із подвійним відбиваючим покриттям є загадкова кнопка, яка може виручити вас у темну пору доби. Вона відповідає за перемикання режимів на дзеркалі і допомагає від світла фар інших автомобілів.

Кнопки на дзеркалі заднього виду в авто фото

Попередня стаття 5 автомобілів, які виглядають не гірше "Геліка"
5 автомобілів, які виглядають не гірше "Геліка"
Кріплення для телефону в авто: є небезпека
Наступна стаття Кріплення для телефону в авто: є небезпека

Популярні новини