Бейджик на кузові: чому назва комплектації має значення?

25 травня 2023

Підібрати комплектацію автомобіля

Ви стоїте на світлофорі. Перед вами - автомобіль, на задньому капоті якого лише значок бренду та назва моделі. А ось наступний світлофор та інша машина. В неї ззаду кілька написів. Наприклад, “AWD”, “Hybrid”, “XLE” і “Limited”. Чому виробники “пишуть” стільки інформації на капоті та чому це не до вподоби деяким власникам?

Вказання специфікації на задній частині капота - це спосіб інформування споживачів про основні характеристики конкретної машини. За допомогою кількох бейджиків виробник вирішує наступні задачі:

  • рекламування. Розташування назви комплектації на капоті важливе для потенційних покупців. Коли автомобіль їде дорогою або стоїть на паркінгу, інформація про специфікацію автомобіля знаходиться “на очах” у потенційних покупців;
  • брендування. Надписи типу “Hybrid”, “EV”, “EcoBoost”, “Plug-in Hybrid” служать елементом брендування та реклами. Виробники використовують додаткові логотипи, щоб підкреслити ідентичність та привернути увагу споживачів;
  • ідентифікування. Багато автомобілів виготовляються у різних комплектаціях, але зовні виглядають однаково. залежно Вказання комплектації на капоті дозволяє виробникам швидко і зрозуміло ідентифікувати авто певної комплектації в масовому виробництві та логістиці. 

Та не лише виробник авто вирішує, яким лого бути на капоті. Деяким власникам подобається замінювати бейджик зі специфікацією на вищий або спортивну версію того ж автомобіля. Це допомагає створити враження, що автомобіль має більше потужності або престижу.

Ще одна причина змінити напис на капоті  - модифікації. Власники використовують спеціальні логотипи, що вказують на певні покращення або зміни, які вони внесли в автомобіль.

Чому власники знімають бейдж з комплектацією з кузова

Чому не на всіх автомобілях є назви моделей та комплектацій?

Є машини, на яких задній капот прикрашає лише логотип виробника. А от решту маркувань власники знімають. І у них на це вагомі причини:

  • бажання приховати бюджетну комплектацію. Хтось переживає, що оточуючі знатимуть, що машина в початковій комплектації. Тому власник знімає “бейджик”, щоб не привертати увагу до менш престижної, на його думку, версії”
  • бажання приховати преміальну специфікацію. Деяким автовласникам не хочеться привертати увагу оточуючих до того, що в них автотопової комплектації;
  • мінімалістичний смак. Іноді напис назви бренду, моделі та конкретної специфікації “захаращує” задню частину авто. Щоб покращити дизайн, поціновувачі мінімалізму знімають усі логотипи.

В цілому, вказування комплектації на задній частині капота - практичний і ефективний спосіб повідомити про основні параметри автомобіля.

Попередня стаття Чому авто “не тягне” на підйомі? Знайдено головні причини
Чому авто “не тягне” на підйомі? Знайдено головні причини
Оренда автомобіля в Дніпрі та її особливості
Наступна стаття Оренда автомобіля в Дніпрі та її особливості

Популярні новини