Китайські аксесуари для автомобіля, які не принесуть жодної користі

27 листопада 2019

В інтернет-магазинах Китаю можна знайти безліч необхідних автомобільних аксесуарів, але є такі, які не принесуть ніякої користі - їх ми сьогодні і обговоримо.

1. Фальшива сигналізація

Такі пристрої були популярні в далекі 90-ті, коли в журналах для любителів-радіотехніків часто друкували схеми мигаючих лампочок на світодіодах, що імітують сигналізацію і захищають автомобілі від зазіхань старшокласників. Зараз досить дивно бачити такі пристрої, ще й за ціною 125 гривень. Пластикова напівпрозора коробочка (як запальничка) клеїться на 2-сторонній скотч на ділянку водійських дверей біля скла. Звичайно сучасні прилади цікавіше тих, що були в СРСР, - вони автономні, тому що живлення йде від вбудованої батареї, а підзарядка від сонця. Коли настають сутінки, лампочки починають мигати. Але незважаючи на переваги, що з'явилися, ми не рекомендуємо купувати цей прилад, так як захисні властивості у нього відсутні.

2. "Мегастабілізатор напруги"

Переваги цього специфічного пристрою такі:

  • Збільшує крутний момент і покращує відгук педалі газу.
  • Вирівнює холостий хід.
  • Збільшує яскравість фар.
  • Економить паливо.
  • Покращує якість звуку аудіосистеми.
  • Збільшує термін служби акумуляторної батареї.

Пристрій являє собою батарею в коробочці, яка складається з пари паралельних суперконденсаторів з великою ємністю. Підключення відбувається паралельно контактам штатної батареї.

З одного боку це не повний обман - підключаючи такий прилад, ви отримуєте своєрідний ресивер в компресорі, згладжує різкі провали після зростання споживання повітря. Насправді даний пристрій (з істотно більшою ємністю, ніж ця китайська саморобка) продовжує термін служби батареї стартера. Також допоможе уникнути спотворень звуку в потужної аудіосистеми, які викликають великі навантаження на джерело енергії при басових імпульсах, коли гучність на максимумі. Але поліпшити холостий хід і світло фар можна, якщо генератор несправний, або коли мова йде про такі автомобілі, як Ока, які в пробці можуть стихнути навіть якщо просто включити вентилятор. Прилад в справному автомобілі абсолютно не потрібен. А в автомобілі з несправностями необхідно намагатися ліквідувати не наслідки, а причини. Сміття з Китаю буде абсолютно зайвим - а ось його пожежна безпека абсолютно невідома.

3. Електричний "турбонаддув"

Електричний

Даний аксесуар можна назвати справжнім обманом. Вартість різних моделей коливається від 750 до 1750 грн. Він представлений у вигляді потужного вентилятора в корпусі, який прикріплюється за допомогою хомутів у впускний тракт двигуна - перед датчиком масової витрати повітря. У теорії він повинен виконувати роль традиційного турбонагнітача, який піднімає тиск у впуску, і тим самим збільшує кількість палива, що витрачається, також підвищуючи таким чином потужність двигуна.

Необхідно все-таки відзначити, що подібна технологія в майбутньому буде користуватися великою популярністю. Через якийсь час вона замінить класичні турбіни, які приводяться в рух вихлопними газами так само, як електропідсилювач керма на сьогоднішній день активно витісняється гідравлічними рульовими системами. Електротурбіни мають відмінну перевагу - повна відсутність будь-яких обмежень по оборотам: у електронаддува є можливість розвитку повної потужності після запуску двигуна без будь-яких затримок і інерції!

Справжня (а не з AliExpress) електротурбіна повинна мати досить потужний електродвигун. Навіть при мінімальному наддуві двигуна, об'єм якого 1,5-1,6 л до 0,4 бар, необхідна електромпотужність до 5 кВт. Для розвитку такої потужності двигун електротурбіни споживає від дванадцяти-вольтової електромережі кілька сотень ампер, а підключення до неї буде відбуватися за допомогою дротів, діаметром 15-20 мм, а комутація - завдяки дорогому силовому блоку. Через це така технологія електронаддува поки тільки розвивається - наприклад, Audi і Volkswagen вже пробують випробовувати такі турбіни (підкріплюється харчуванням електросистеми в 48 В). Вартість турбонаддува, навіть якщо його вироблятимуть масово, буде десь пару тисяч доларів. А на AliExpress, за ціною 1,5 тисячі гривень, ви однозначно отримаєте сміття, яке не зможе дати ніякого наддуву, і навіть не компенсує обертанням вентилятора опір у впускному тракті, яке створює той же вентилятор.

4. Спеціальні плівки на дзеркала

Спеціальні плівки для задніх дзеркал автомобіля для поліпшення видимості в дощову погоду

Придумали це для автовласників, у яких відсутній підігрів зовнішніх дзеркал заднього виду. Китайці створили прозорі плівки-наклейки, у яких є покриття, що не дозволяє затримувати краплі дощу. Насправді подібне покриття дійсно існує, але покупці від цього нововведення чекають надто багато. Продавці на рекламних фото показують неправдиву картинку, і демонструють бездоганний вигляд скла з наклейкою в дощову погоду, і протилежний - без наклейки. Фактично недорогий аксесуар лише злегка може поліпшити ситуацію: і по фото-відгуками клієнтів видно, що наклейка добре допомагає від великих крапель, а від дрібних - не сильно. Також варто додати, що покриття швидко зникне після того, як забруднене дзеркало пару раз протерти ганчіркою.

5. Тримач парасольок

Тримач парасольок - аксесуар з Китаю, в якому немає жодної необхідності

Аксесуар, в принципі, корисний для автолюбителів, а в базовій комплектації автомобілів бізнес- і преміум-класу він часто входить в обов'язковому порядку. Незручність полягає в тому, що він кріпиться на 2-сторонній скотч.

На AliExpress є товари, які для фіксації використовують саме 2-сторонній скотч. Їх вага повинна бути не більше монети у 5 копійок, і кріпляться вони до горизонтальної поверхні. Інші автогаджети відваляться після того, як машина постоїть при спеці, найближчим часом. Пластмасовий гачок, який по суті повинен утримувати парасольку, відірветься під вагою останнього через кілька днів. А ідея прикріпити його за допомогою саморізів точно нікому не сподобається.

Попередня стаття Електронні водійські права вже з грудня
Електронні водійські права вже з грудня
Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям
Наступна стаття Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям

Популярні новини