Електронні водійські права вже з грудня

26 листопада 2019

Багато європейських країн замінили пластикові водійські посвідчення електронними, які можна легко завантажити в смартфон. Україна не стала винятком - Михайло Федоров, міністр цифрової інформації, обіцяє незабаром впровадити цю технологію в країні.
Цифрові техпаспорт і права стануть першою доступною функцією в додатку "Дія" вже в середині грудня.
Електронне посвідчення водія матиме таку ж законну силу, як і пластикове. Тобто, цей документ можна буде пред'являти інспектору, рівно як і електронний техпаспорт. У представників патрульної поліції повинні бути спеціальні планшети з доступом до реєстру, щоб відсканувати QR-код в додатку. Для того, щоб стати власником "посвідчення в смартфоні" потрібно буде зареєструватися в Електронному кабінеті водія.
У багатьох автомобілістів, звичайно, виникають питання про безпеку такої системи. Однак розробники самого додатка для електронних документів водія стверджують, що забезпечили розробку високим ступенем захисту даних своїх користувачів.
Впровадження електронного кабінету водія обіцяє полегшити життя українським громадянам. Єдина можлива проблема - стежити, щоб батарея смартфона завжди була заряджена.
Відзначимо, що за допомогою цієї електронної системи також можна буде перевірити справжність документів інших громадян. Для цього будь-який бажаючий повинен сфотографувати QR-код. Потім програма покаже справжність даного документа і чи був він створений в рамках проекту "Дія".
Влада повідомляє, що незабаром в додатку з'являться і інші документи: паспорт громадянина, ідентифікаційний код і студентський квиток.

Попередня стаття Топ-5 методів усунення подряпин з пластика автомобіля
Топ-5 методів усунення подряпин з пластика автомобіля
Що насправді приховує система "старт-стоп"?
Наступна стаття Що насправді приховує система "старт-стоп"?

Популярні новини