Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям

28 листопада 2019

Вже скоро настане зима - водії почали активно готувати свої автомобілі до нового сезону. Це справді необхідно, адже постійні перепади температур, мороз, сильний вітер і снігопад негативно впливають на транспортні засоби.

Однак навіть досвідчені автолюбителі іноді допускають помилки в експлуатації машини взимку. Так що власники авто регулярно роблять неправильно? Давайте подивимося правді в очі.

Морозним ранком ви збираєтеся на роботу, підходите на вулиці до свого авто, смикаєте за ручку дверей, але на жаль, відкрити не вдається. Знайома ситуація?

  • Не намагайтеся відкрити замерзлу машину силою - є велика ймовірність порвати ущільнювачі або зламати дверну ручку.
    У таких випадках краще мати при собі спеціальну рідину для розморожування замків. Якщо потрапити в салон не дають ущільнювачі, спробуйте очистити двері від льоду і полити "незамерзайкою" для скла.

  • Також не рекомендуємо відкривати замерзлу машину за допомогою гарячої води. В інтернеті повно порадників, яким робити нічого, крім як підбурювати на такі речі. Використовуючи такий метод, будьте готові, що незабаром доведеться перефарбовувати кузов і міняти ущільнювачі дверей. До того ж вода може потрапити в механізм замка і на наступний день доведеться розморожувати ще і його.

  • Не залишайте автомобіль з порожнім баком, щоб не провокувати появу конденсату. Коли машина охолоне, це спричинить за собою кристалізацію вологи всередині бака і ускладнить роботу паливопідкачувального насоса.

  • Деякі автомобілісти вважають WD-40 і подібні рідини, створені боротися з іржею, панацеєю від усіх проблем, пов'язаних із машиною. Насправді цей засіб в парі з вологою видаляє із поверхні навіть масло, таких чином прискорюючи знос деталей.

  • Наступний пункт присвячується любителям ідеально чистої машини. Взимку не варто часто мити авто, яким би забрудненим воно не здавалося. Це загрожує швидкому відколу лакофарбового покриття. Також у мороз зайвим буде полірувати дрібні деталі кузова ганчіркою - це може залишити подряпини, як після очищення наждаком.

експлуатація машини взимку правила та поради фото

  • Якщо зазвичай ви залишаєте своє авто на вулиці, то криті платні парковки в торгових центрах вам протипоказані. Температура на таких стоянках очевидно вище, тому машина починає танути. В результаті, коли ви знову залишите машину на вулиці, дверні ручки замерзнуть.

  • У мороз намагайтеся не користуватися ручником без особливої ​​потреби. У гальмах часто збирається волога через особливості конструкції механізму, тому можуть замерзнути гальмівні колодки. Це загрожує тим, що ви просто не зможете зняти машину з ручника.

  • У мороз водії прагнуть якомога швидше прогріти салон авто і заледеніле лобове скло. Зазвичай в таких випадках автомобілісти прогрівають мотор, а потім вмикають обдув вітрового скла на максимум. Така поведінка неприпустимо, адже через перепад температур лобове скло може тріснути, особливо якщо на ньому залишився сніг.
    Ми радимо вмикати обдув скла при ще непрогрітому двигуні і регулювати температуру в салоні.

  • Деякі водії використовують дешеву горілку або спирт замість незамерзаючої рідини - це категорично заборонено! Така рідина все одно схильна до замерзання, при цьому знижує видимість за кермом.

  • Також не варто використовувати склопідйомники, поки машина не прогрілася. За ніч на склі могла утворитися крижана плівка, яка може пошкодити механізм. Також не радимо вмикати двірники, якщо на вітровому склі є хоч трохи снігу.

  • Ні в якому разі не економте на зимовій гумі - від контакту і зчеплення з дорогою залежить безпека не тільки водія, але і інших учасників дорожнього руху.

Дотримуючись цих нескладних правил, ваш автомобіль переживе морозну зиму і збереже хороший стан.

Попередня стаття BMW на EICMA 2019: огляд найбільш заряджених новинок
BMW на EICMA 2019: огляд найбільш заряджених новинок
Кнопка в авто, про яку не знають навіть досвідчені водії
Наступна стаття Кнопка в авто, про яку не знають навіть досвідчені водії

Популярні новини