БМВ знову вирішив похизуватися на конкурсі елегантності

4 червня 2015

Баварський автовиробник представив на найбільшому зльоті автоколлекціонеров нову концепт-реінкарнацію великої моделі з ім'ям 3,0 CSL Hommage.

 

Не важко здогадатися, що під такою назвою ховається осучаснена версія легендарного спорт-кара  3,0 CSL 1971 року випуску. Це німецьке купе найчастіше сріблястого кольору, запам'яталося багатьом шанувальникам марки з епохи диско з невеликою вагою і специфічним дизайном обважування, яка і обдарувала його народною кличкою «бетмобіль». Чи варто говорити, що версія 2.0, 2015 року постаралася дбайливо передати характерні риси сорокарічної моделі?

                                      Екстер'єр концепт БМВ 2015

Постаралася ... і ніби як змогла. По-перше, тому що кузов нового жовтого шоу-кара практично повністю зроблений з «невагомого» вуглепластика він же «поглинув» багато елементів конструкції. А, по-друге, тому що дизайн новинки зумів знову викликати трепет у наших серцях.

Дивіться також каталоги:

 

 «Хоммаж» вийшов дуже крутим і агресивним, багато в чому завдяки масивному оперенню  з гігантськими вертикальними «ніздрями» і вузенькими лазерними фарами з характерною «бмвшній» графіці. Знизу цю брутальну композицію оформляє незграбна «усмішечка» «повітрозбірника», що переходить в контрастний чорний обвіс, а по краях - ефектні вигини колісних арок, які примудрилися «заповзти» на рельєфний капот.

                                      Екстер'єр концепт БМВ Хоммаж 2015

 

Безумовно, старовіри почнуть голосити: «Що за муть?! Такого на каноні не було? Останній справжній BMW - це E38!». Але ми строго судити не будемо. Нові елементи у вигляді гіпертрофованих рельєфних крил, дійсно, додали відроджених ноток у 3,0 CSL і новизни яка помітно розбавила нудні боковини прообразу, гармонійно вписавшись між масивним виступом порога і елегантним бічним склінням над ідеально рівною плечовою лінією (данина поваги як-не-як). Що ж стосується корми, то тут наші бурхливі овації. Так оформити спочатку простацькі прямокутні стоп-сигнали і гігантський спойлер не кожен може. Стилісти BMW змогли! Перетворили сумовиті ліхтарі в ефектні стрічки і гарненько «пом'яли» квадратне антикрило. Вийшло здорово! Хоч і обійшлися без гігантського дифузора, якому, як нам здається, на специфічному бампері знайшлося б місце.

 

                                     Екстер'єр концепт БМВ 2015

 

При погляді на внутрішнє оздоблення настрій не погіршується. Мінімалістична торпеда, покрита тумблерами, в поєднанні з масивною рульовою колонкою і по-DTMовскі обрізаним кермом. Втім, не менш забавляють і крісла-ковші c 6-точковими ременями, за якими ховається асиметрична V-подібна роспорка і кріплення для шоломів. Автоматична система пожежогасіння також додається.

 

А ось за що можна зненавидіти 3,0 CSL Хоммаж, так це за скритність. Концептуальна сутність купе дозволила виробникові не ділитися докладними технічними характеристиками, що не може не засмучувати. Залишається лише задовольнятися чутками про 3,0-літровою рядною «шістці» яка збільшує потужність допінг-функцією eBoost.

 

                                    Екстер'єр концепт БМВ 2015

 

Про світле конвеєрне майбутнє нового «Хоммажа» теж мріяти не доводиться. Villa d'Este - розсадник, більшою мірою, безперспективних шоу-карів. Так що в серії відроджений 3,0 CSL побачити не вдасться. Зате вдасться оцінити повністю вуглепластикові кузова на майбутніх моделях бренду. BMW яка вже активно працює в цьому напрямку.

 

Одним словом, від вологої мрії всіх підлітків 70х до зірки шоу для колекціонерів похилого віку. 3,0 CSL відродився в новому кузові лише на пару тижнів, щоб знову заявити про себе і нагадати: BMW вміє робити круті моделі. Просто не завжди вони потрібні світу, який любить практичність, економність і доцільність. 

Попередня стаття Електромобілі подешевшають? Верховна Рада скасовує ввізне мито
Електромобілі подешевшають? Верховна Рада скасовує ввізне мито
Листи щастя -- насправді прихований механізм корупції?
Наступна стаття Листи щастя -- насправді прихований механізм корупції?

Популярні новини