Електромобілі подешевшають? Верховна Рада скасовує ввізне мито

26 травня 2015

Говорити про дату, коли електромобілі стануть дешевшими, поки ще рано. Але до цього вже зроблено перший крок.

 

Минулого тижня депутати Верховної Ради голосували за два дуже важливих законопроекти. Обидва прийняті в першому читанні, правда з третього разу. У першому законопроекті - №1674 - мова йде про скасування ввізного мита на електромобілі. Згідно з цим документом, в Україні планують встановити нульову ставку ввізного мита на транспорт, оснащений електродвигунами. Це не тільки електромобілі, а й велосипеди з електромотором, тролейбуси, спеціальний транспорт для перевезення радіоактивних речовин, навантажувачі, які використовують в аеропортах, портах, на заводах і складах.

 

Відповідно до другого прийнятого законопроекту (№1912) - до 1 січня 2020 електромобілі звільнять від оподаткування ПДВ та акцизного збору при їх ввезенні в Україну.

Дивіться також каталоги:

 

Засновник Tesla Motors Club Ukraine Назар Шимона-Давид говорить, якщо

 

депутати проголосують остаточно за обидва закони, електромобілі можуть подешевшати на 30%. Наприклад, Tesla, яка зараз коштує близько 100 тисяч доларів, після прийняття цих законів може подешевшати до 70 тисяч. Крім того, скасування мита, яку вводять щоб захистити вітчизняного виробника, жодним чином не зашкодить українцям. Адже в нашій країні електромобілі не виробляються. До того ж якщо електромобілі стануть доступнішими українцям і з часом якщо не витіснять з доріг звичайні автомобілі, то хоча б стануть більш популярні і поширені - це благотворно відіб'ється на екології.

 

Довідка. За інформацією української Асоціації учасників ринку електромобілів, по дорогах нашої країни вже їздять близько тисячі електромобілів. Українці віддають перевагу електричним моделям від світових лідерів виробництва автомобілів, а також відомим маркам електромобілів: Tesla, Nissan Leaf, Renault Fluence ZE, Bio Auto і електромоделях від світових лідерів виробництва автомобілів.

 

Попередня стаття ФІАТ представив новий седан AEgea
ФІАТ представив новий седан AEgea
БМВ знову вирішив похизуватися на конкурсі елегантності
Наступна стаття БМВ знову вирішив похизуватися на конкурсі елегантності

Популярні новини