Листи щастя -- насправді прихований механізм корупції?

10 червня 2015

Невідворотність покарання буде дисциплінувати водіїв. Відеокамери виключать людський чинник, який породжує скандали і хабарництво на дорогах. Автоматична фіксація правопорушень не буде робити винятків, оплачувати штрафи за порушення будуть всі, включаючи депутатів, міністрів, мажорів та інших "недоторканних".

Ось так красиво звучать головні тези реформаторів, які впроваджують автоматичну фіксацію правопорушень на наших дорогах. Тому, переважна більшість учасників дорожнього руху вже дали згоду - автоматичні камери на дорогах потрібні, порядку з ними буде більше!

 

Насправді, не все так просто, оскільки за відеокамерами реформатори приховали потенційний механізм корупції, кінці які "йдуть в минуле ДАІ" даішники навіть не мріяли.

 

Нагадаємо передісторію. У Верховній Раді є два законопроекти, що передбачають впровадження в Україні автоматичної фіксації правопорушень. Від Яценюка (Авакова-Згуладзе) №2562 і від депутатів блоку Петра Порошенка - №2562-1. Депутати розглянули їх і поставили запитання - а навіщо нам два законопроекти? І дали завдання профільному комітету і авторам - з двох законопроектів до другого читання треба зробити один.

                                  Верховна Рада України

 

Друге читання і прийняття законопроекту в цілому - не за горами. МВС поспішає, оскільки закон має набути чинності до 1 липня - проанонсірованих дати виходу на дороги нової патрульно-постової служби, що йде на зміну "корумпованою Державтоінспекції". Тому депутатське завдання було виконано оперативно, і замість двох з'явився один законопроект, який скасовує всі законодавчі протиріччя, що враховує зауваження експертів і навіть - Конституційного Суду.

 

У разі автоматичної фіксації правопорушення повідомлення надсилається власнику транспортного засобу, який у свою чергу повинен повідомити - хто керував транспортним засобом у момент фіксації правопорушення. Відмова від повідомлення даної інформації буде кваліфікуватися за 9-ю статтею Кодексу про адмінправопорушення, яка свідчить, що не тільки дію, а й бездіяльність є адміністративним правопорушенням. Начебто все логічно і зрозуміло. АЛЕ ...

 

Представники МВС з такою постановкою питання не погоджуються, наполягаючи на включенні в остаточну редакцію законопроекту всіх своїх нововведень, а саме:

1. Рішення про позбавлення водія права керування повинен приймати не суд, а поліцейський, причому прямо на дорозі (вимоги 268 статті КУпАП, яка передбачає права обвинуваченого, в тому числі і права на адвоката, повністю ігноруються).

2. Оскарження в суді такого рішення поліцейського не зупиняє його дії. Оскаржити то ви можете, але в суд будете ходити пішки.

3. Посвідчення водія вилучається. Дані про позбавлення громадянина права керування транспортними засобами вносяться в електронний реєстр МВС.

4. Несвоєчасна оплата штрафу загрожує його подвоєнням, а потім - позбавленням права керування, про який ви дізнаєтеся від якого-небудь поліцейського (зазирнув до електронного реєстру МВС), оскільки фізично водійське посвідчення у вас забирати ніхто не буде. При цьому, моліть бога, щоб це відбулося в безпосередній близькості від вашого будинку, тому що керувати своїм авто з цього моменту ви вже не зможете.

 

Чи зможуть депутати протистояти напору реформаторів від МВС? Дізнаємося через кілька днів, а поки що докладніше зупинимося на закладеному механізмі корупції.

Ви думаєте, що він криється в повноваженнях поліцейського, який зможе позбавити (або не позбавити) вас права керування прямо на місці зупинки транспортного засобу? Навіть за умови того, що розмір хабара за "не позбавити" буде перевищувати його місячну зарплату?

 

Та ні, це крапля в морі. А ось електронний реєстр МВС, в якому будуть відображені всі дані про позбавлення громадян права керування транспортними засобами, і не має законодавчих основ захисту від втручання посадових осіб МВС, дійсно може послужити джерелом збагачення цих самих осіб.

 

 Адже на відміну від сьогоднішньої ситуації (коли рішення суду про позбавлення громадянина права керування зберігається в судових архівах і відображається в загальнодоступному реєстрі судових рішень), внесення, виправлення або видалення будь-яких даних в електронному реєстрі МВС слідів не залишить.

 

Залишається тільки гадати - від чого залежатимуть тарифи на видалення інформації з реєстру МВС про позбавлення вас права керування? А будь-які намічені реформи, грубо зневажають права громадян, нічого крім побоювання викликати не можуть! 

Попередня стаття БМВ знову вирішив похизуватися на конкурсі елегантності
БМВ знову вирішив похизуватися на конкурсі елегантності
Про швидкість руху в містах - 50 км / год.
Наступна стаття Про швидкість руху в містах - 50 км / год.

Популярні новини