Що означають знаки обмеження швидкості на фурах?

13 травня 2022

Вантажівка - це ціла колекція різних позначок и наклейок. Одні з них існують лише “для краси”, а інші - дійсно виконують важливу функцію. І водії легковиків звертають на ці наклейки та написи увагу. Бо як інакше, якщо хвилин 40 їдеш позаду вантажівки? Найчастіше на дверях контейнера можна побачити знак “обмеження швидкості” - цифру в червоному колі. Навіщо водії фур чіпляють наліпки з “50”, 80” та іншими цифрами?

Знаки обмеження швидкості на вантажівці - спосіб проінформувати інших учасників руху про свій можливий швидкісний режим. Такі наклейки водій використовує сам, на власний розсуд, на відміну від таблички TIR. Отже, знак “70” в червоному колі теоретично має повідомити того, хто їде позаду, про неможливість рухатись швидше.

А якщо наклейок з цифрами декілька? Ціле “сузір'я” знаків на дверях контейнера зустрічається дуже часто. Таким способом далекобійник намагається показати, що може їхати швидше або ж повільніше, залежно від ситуації (завантаженості причепа, дорожніх умов, правил ПДР).

Використання наліпок на вантажівках не регламентується офіційними правилами. Але це як “блимнути аварійкою” в знак подяки іншому водієві - неписаний закон дороги.

Попередня стаття Проблеми популярних моделей Тойота
Проблеми популярних моделей Тойота
Як почистити кермо, щоб воно стало як нове?
Наступна стаття Як почистити кермо, щоб воно стало як нове?

Популярні новини