Дебют нової Шкода Суперб

23 лютого 2015

Ще солідніше, ще крупніше, ще ... фольксвагеніше? Шкода, не чекаючи офіційної презентації на Женевському автосалоні, вирішила повністю розсекретити всю інформацію про флагманський Суперб

«Ну нарешті!» - Подумали б ми, як би чехи не старалися настільки активно нагадати про свою майбутню новинку вже набридли слова. «ВАУ!» - Кричали б наші сердця, якби до цього Skoda не натякнула на стиль «четверта» Superb матово-зеленим шоу-каром VisionC. «Інфаркт» - констатували б діагноз лікарі, якби ми не бачили подібні дизайнерські рішення на Octavia, Rapid і Fabia. Однак, все це було і порядком надокучили, так що бурхливого ажіотажу новий дебютант прийдешнього автосалону не викликає. Принаймні, у нас, для всього іншого автомобільного світу це явний крок Skoda вперед.


Причому у всьому. Почати хоча б з екстер'єру, де, незважаючи на всю вторинність стилю (знову ж таки, новий корпоративний образ вже встигли приміряти на собі більш бюджетні моделі бренду), дизайнерам вдалося створити пропорційно вивірений і цікавий автомобіль з безліччю граней і кутів. 


Їх тут, до речі, дійсно, багато: як на стрімкому оперенні з незграбною світлодіодним оптикою і акуратним переднім бампером, так і на ефектному профілі з рельєфною плечовою лінією і геометрично вивіреними виштамповками порогів. Здається, ніби дизайнерів концерну VAG знову примушували працювати тільки з лінійками. І вони працювали, перетворюючи нудні горизонтальні розчерки в цікаві «візерунки» боковин, ребра капота і обриси горизонтальних стоп-сигналів.

 

Дивіться також каталоги:

Екстер'єр Шкода Суперб 2015


Як би повторюючи за динамічним і точним дизайном екстер'єру, інтер'єр нового Superb так само став «заручником» різких граней і прямокутних форм корпоративного стилю бренду. «Заручником» в плані того, що, незважаючи на всі спроби стилістів VAG перетворити торпеду ліфтбека в щось свіже і легке для очей споживача, але вона все так само нагадує приладову панель попередньої моделі. Зі стандартним для всіх дітищ Volkswagen великим сенсорним екраном навігації, акуратними баранчиками кліматичної установки і незграбними горизонтальними дефлекторами. Серйозно! Не будь, у нас перед очима зображень салону попереднього Superb, подумали б, що дизайнери скористалися комбінацією Ctrl + C, Ctrl + V. 

 

Інтер'єр Шкода Суперб 2015


Втім, майбутні покупці навряд чи звернуть увагу на таку навмисну ​​«спадковість», адже в їх розпорядження потрапить, мабуть, один з найбільш просунутих автомобілів в плані технічного оснащення і практичності. Чого тільки варті система стеження за мертвими зонами, сім подушок безпеки, адаптивний круїз контроль і ... парасольки в передніх дверях. Парасольки! Круто! Звичайно, не так сильно, як прикольна система відкривання кришки багажника попередньої моделі (її на новинці не буде), але все ж круто! 


Офіційно оголошено, що новий Superb оснащуватиметься аж шістьма сучасними моторами. Трьома бензиновими (1,4 - 135 і 150 л.с .; 2,0 - 280 к.с.) і трьома дизельними (1,6 - 120 л.с .; 2,0 - 150 і 190 к.с. ) агрегатами. Взаємодіяти вони будуть або з 6-ступінчастою "механікою", або із стандартним VAGовскім «роботом» DSG. Також відомо, що Superb при бажанні зможе порадувати свого власника повнопривідною муфтою Haldex. 


Продажі нового преміум-пятидверника Skoda на території Європи почнуться вже цього літа. До нас же новинка добереться до кінця осені. Будемо чекати.

Попередня стаття Як визначити поганий бензин своїми руками?
Як визначити поганий бензин своїми руками?
Новий і гармонійний Хюндай Туксон
Наступна стаття Новий і гармонійний Хюндай Туксон

Популярні новини