Депутати проголосували за нову порцію штрафів для водіїв

25 травня 2015

Ну ось і збулося. В 13:48 21-го травня депутати проголосували за кабмінівський законопроект №2562, призначений для повернення "листів щастя".

Після невеликих дебатів депутати погодилися, що положення альтернативного законопроекту, внесеного депутатами від БПП (№2562-1), будуть враховані при підготовці законопроекту 2562 до другого читання. Бідні депутати, вони навіть не зрозуміли, що це абсолютно різні законопроекти. Вони навіть не зрозуміли - за що проголосували.

 

«Порошенковці» - у своєму детально описали процедуру фотофіксації правопорушень і порядок винесення постанов по таких справах, і все.

 

«Кабмінівські» - крім пропрезидентських принципів фотофіксації пропонують:

 

1. Введення системи штрафних балів. Кожному водієві на початку року автоматично нараховується 150 балів. Під час скоєння правопорушень бали знімаються. Перевищення швидкості, проїзд на червоний сигнал світлофора, порушення правил обгону, знаки, пішоходи і т.д - все по 50 балів. Штрафувати починають після втрати всіх балів, для чого достатньо всього 3 рази проїхати на заборонний сигнал світлофора або стільки ж раз поговорити по мобільнику під час руху.

 

2. Рішення про позбавлення водія права керування (створення аварійної ситуації, пиятика за кермом, ДТП і т.д.) прийматися буде не судом, а поліцейським, причому на місці вчинення правопорушення. Оскаржити його рішення можна тільки через суд, причому ходити туди ви будете пішки (тимчасове ВУ видаватиметься не буде). Посвідчення водія при цьому не вилучається, оскільки відмітка про позбавлення громадянина спеціального права фіксуватиметься в електронному реєстрі МВС.

 

3. Розширюється перелік підстав для примусової постановки транспортних засобів на штрафмайданчик: порушення правил парковки, будь то дорожньо-транспортна пригода (раніше така підстава було лише за наявності у кого-небудь з учасників середніх або тяжких тілесних ушкоджень); незаконне використання спецсигналів.

 

4. У разі несвоєчасної оплати (15 днів) штрафу, через 30 днів його сума збільшується вдвічі. Через 60 днів водій автоматично позбавляється права керування транспортними засобами на півроку. Після оплати подвоєною суми штрафу право керування відновлюється автоматично.

 

Ну коли ж наші депутати почнуть хоча б читати закони?

Попередня стаття Автотранспорт майбутнього Мерседес Ф 015 Лакшері
Автотранспорт майбутнього Мерседес Ф 015 Лакшері
Самий економічний Камаро в історії
Наступна стаття Самий економічний Камаро в історії

Популярні новини