Самий економічний Камаро в історії

25 травня 2015

Легендарне ім'я, нові силові агрегати і дежа вю. Найбільший автовиробник США, концерн GM, офіційно представив світу, і Детройту зокрема, нове покоління м'язів (масл) –карів Камаро. Шоста за рахунком генерація іменитої моделі отримала від американських інженерів нову платформу Alpha, скинула 90 кілограмів зайвої ваги, злегка стиснулася в розмірах і обзавелася сучасними моторами, надавши Шевроле карт-бланш на використання слогана «Самий економічний Camaro в історії!».

 

                                  Екстер'єр Шевроле Камаро 2015

 

«Самий економічний!» - Трохи дивний козир для нащадка божевільних пожирачів нафти, чи не так? Втім, загострення з паливом випливає в стурбованість концерна GM і просунутістю своїх силових агрегатів.

Дивіться також каталоги:

 

Екстер'єр вже сталої культової моделі 2009-го так і «не відпустив» дизайнерів американського бренду, змусивши їх знову напевно, вже в двадцятий раз перемальовувати знайомі рубані лінії і рельєфні крила брутального купе. Наприклад, спереду новинку легко ідентифікувати за характерною «щілиною» решітки радіатора, глибоко «врізаної» в оперення. Звичайно, риси зазнали помітних метаморфоз, отримавши від стилістів нову незграбну оптику і трикутні секції противотуманок, однак на тлі моделі 2015 абсолютно не здаються, вже дизайнерським одкровенням GM.

 

                                   Шосте покоління Шевроле Камаро: вигляд з боку

 

Чого вже говорити про горезвісний мускул-каровскій профіль. Низька лінія даху, інша форма бічного скління, змінена стріловидність виштамповки над порогом і відсутність опуклих арок роблять свою чорну справу, віддаляючи новинку від попередниці. Але в сукупності, в загальній масі боковина нового Camaro буквально кричить про свою вторинність, активно тикаючи в очі глядачеві мускулистою кормою з канонічними виштамповками над задніми арками. До слова, ця корма так само злегка змінила стилістичні елементи колишньої моделі. Більш азіатські, але від цього не менш знайомі, прямокутники-стоп-сигналів, більш витончена, але від цього не менш масивна пластика заднього бампера, більш лаконічний, але від цього не менш широкий дифузор з великими патрубками вихлопної системи свіжовидані Camaro явно не стали одкровенням, він став продовженням. Продовженням ідей, закладених ще в «п'ятої» моделі.

 

                                 Интерьер Шевроле Камаро 2015

 

А що салон? Він-то хоч не став заручником вдалого стилю шестирічної давності? Відразу обрадуємо читача - не став. На відміну від екстер'єру, який натякає більше на глибокий рестайлінг, ніж на зміну покоління, інтер'єр «шостого» Camaro знайшов цілком оригінальні риси з новими авіаційними дефлекторами на торпеді і 8-дюймовим екраном мультимедии MyLink. Компанію їм склав перероблений кермо з круглим елементом в центрі, масивна шестикутна приладова панель з об'єднаними приладами і вперше електронний ручник.

 

                                Екстер'єр Шевроле Камаро 2015

 

До моменту виходу на ринок в моторній гамі «шостого» Chevrolet Camaro будуть присутні три силові агрегати. За базову версію моделі відповідатиме ті самі нові і економічні як для такої моделі (9,4 літра на сотню) 2,0-літрова "турбочетвірка», що видає 275 к.с. і 400 Нм крутного моменту. В «середньої» модифікації майбутній власник зможе вже розраховувати на більш канонічний і, по суті, який перекочував від колишньої моделі 3,6-літровий V6 (335 к.с., 385 Нм). Ну а за динаміку версії SS буде відповідати вже класична 6,2-літрова V-подібна "вісімка» (455 к.с., 617 Нм) з функцією деактивації циліндрів. Всі мотори зможуть агрегатувати як з 6-ступінчастою "механікою", так і з 8-діапазонним "автоматом".

 

Офіційні продажі нового Camaro в США почнуться вже в кінці року. До Європи новинка добереться навесні наступного. Ну а до України достатньо знати те, що до нас він, напевно, теж приїде.

 

Якщо коротко говорити то навіть традиційним «м'язам» треба розвиватися. GM це чудово розуміє і викочує на ринок сучасний і харизматичний спорткар. Інша справа, що зовні він змінився не сильно, але хіба це так погано? Бамблбі крутий навіть і з таким маскуванням.

Попередня стаття Депутати проголосували за нову порцію штрафів для водіїв
Депутати проголосували за нову порцію штрафів для водіїв
ФІАТ представив новий седан AEgea
Наступна стаття ФІАТ представив новий седан AEgea

Популярні новини