Економічні автомобілі - від малолітражки до позашляховика

28 лютого 2015

Останнє підвищення цін на бензин до 26 гривень за літр всерйоз змусило задуматися українців про економію. Якщо у вас ненажерливий автомобіль - напевно, настав час задуматися, а чи не вибрати більш економічний автомобіль. Економічний - значить малолітражка.

За допомогою сайту Автомото був складений рейтинг автомобілів, які через свою НЕ ненажерливість зможуть заощадити купу грошей. І мова йде не про малолітражки, а про економічні автомобілі, серед яких є навіть позашляховики.

Маленькі та економні

У Європі вже давно не особливо користуються попитом автомобілі, які мають великий об'єм двигуна і значні розміри кузова. Все частіше люди купують невеликі автомобілі, які при витраті палива п'ять літрів на сто кілометрів будуть економити гроші автовласникові.

Якщо подивитися на свіжу статистику Автомото, українці з першого січня по 27 лютого розжилися не малою кількістю автомобілів різних категорій.

Toyota Yaris - цей автомобіль вражає своєю місткістю. Так, саме так. При невеликому розмірі кузова - в салоні здається, що навіть Opel Astra затісний. Та й при бензиновому двигуні 1.3 він «їсть» до шести літрів по місту, а на трасі до чотирьох. З початку року українці прикупили собі 159 таких автомобілів з пробігом при середній ціні 9100 доларів.

Volkswagen Polo - цей автомобіль з сучасним дизайном, не погано розходиться на вторинному ринку. За два перших місяці цього року було продано 885 бу автомобілів, при середній ціні 9700 доларів. З обсягом бензинового двигуна 1.6, він споживає до п'яти літрів бензину. А ще менше споживає палива Polo з дизельним двигуном 1.2. Тут споживання дизельного палива встане на позначці максимум чотири літри. Непогано розходиться і лінійка середнього класу Passat. З дволітровим дизельним двигуном, витрата палива складає до восьми літрів по місту - природно, по трасі відмітка сягне 5-6 літрів.

 


Фольксваген Поло 2015


Skoda Fabia - цей автомобіль особливо полюбився українцям. З початку року було продано 1085 таких авто з пробігом, при середній ціні 7300 доларів за залізного коня. Чим гарний? Ну з бензиновим двигуном 1.2 він споживає до шести літрів бензину. А ось соратник з лінійки Octavia має навіть більшу популярність. Згідно сайту Автомото, за два місяці було продано 2415 автомобілів при середній ціні 11600 доларів. А апетит у чеського автомобіля - всього лише п'ять літрів по місту на сто кілометрів, а по трасі до чотирьох літрів.

 


Ford Fiesta - відмінний автомобіль для міського середовища і цілком підходить для тривалих поїздок. З дизельним двигуном 1.4, цілого бака на 42 літра вистачить на 900 кілометрів шляху. Тобто витрата становитиме менше п'яти літрів на сто кілометрів. Але по місту такий економічності авто не покаже - потрібно буде спалювати до восьми літрів на сотню. В Україні з початку року було продано 665 автомобілів при ціні 7400 за авто. Втім, українці також купували Ford Fusion. Цей автомобіль при бензиновому двигуні об'ємом 1.4 споживає також п'ять літрів по трасі і вісім по місту. За два місяці було продано 192 автомобіля при середній ціні 8200 доларів.

 



Великий - не означає ненажерливий

BMW X1 - німецький автомобіль Баварської автокомпанії з дизельним двигуном 2.0 зовсім не ненажерливий - їсть на сотню кілометрів в середньому всього вісім літрів. А з бензиновим двигуном цей показник становить 10 літрів. Втім, для автомобіля, у якого під капотом 258 конячок і масою дві тонни - це ще по божому. Втім, так думають і 52 українця, які за два перші місяці цього року купили авто цієї марки і моделі. У середньому кожна «Беха» обійшлася в 32 500 доларів.

 


Skoda Yeti - п'ятидверний позашляховик, який по праву називають «сімейним». Повнопривідний автомобіль з дизельним двигуном об'ємом 2.0 їсть всього лише шість літрів по місту. Таким маленьким витратою можуть похвалитися далеко не всі автомобілі навіть компактного або міні класу. За два місяці, згідно Автомото, українці прикупили собі 34 таких автомобіля. Середня ціна - 18200 доларів. Якщо взяти економію палива і комфорт - це авто саме привабливо в ціновому діапазоні серед позашляховиків.

 


Nissan Juke - полюбився дівчатам автомобіль. У 2010 році з'явився на ринку України. Міні-кросовер з оригінальним зовнішнім виглядом за перші два місяці купили 275 українців, із середньою ціною 16800 доларів. Втім, з витратою максимум вісім літрів по місту і п'ять по трасі, це авто теж заслуговує на увагу автолюбителів.

 



Гібриди не купують - дорого

У нашій країні гібридні автомобілі ще не приживаються. Чому? Ну мало хто хоче заради економії викинути під 20 тисяч доларів за б/у авто з гібридним двигуном. Втім, такі автофани серед українця все таки є.

Toyota Prius - автомобіль, яким обзавелися всі даішники і патрульні служби країни. Втім, не поганий гібридний «японець» з бензиновим двигуном об'ємом 1.8 їсть всього чотири літри бензину на сто кілометрів. Економія здійснюється за рахунок двох електродвигунів. А система Eco Drive Monitor покаже вам на скільки ви ефективно працюєте з педалями. Втім - цей автомобіль не тільки економічний і екологічний - а й дорогий. При середній ціні 17400 доларів за автомобіль - з початку року було продано всього 13 штук.


До речі, на українському авторинку продають і купують навіть такі гібриди як Chevrolet Volt. Цей автомобіль, з 1.4 етанол-бензиновим двигуном, може проїхати на електриці до 60 кілометрів, після чого за допомогою простої розетки на 220V за чотири години можна буде підзарядити батарею. Українці за два місяці прикупили собі два таких авто. Ціна за один автомобіль кусається - в середньому 36150 доларів, що робить його не прийнятним для наших громадян.

 

Попередня стаття Британці розсекретили рестайлінговий кросовер Рендж Ровер Евок
Британці розсекретили рестайлінговий кросовер Рендж Ровер Евок
Хюндай Елантра - великий акцент на великих достоїнствах
Наступна стаття Хюндай Елантра - великий акцент на великих достоїнствах

Популярні новини