Британці розсекретили рестайлінговий кросовер Рендж Ровер Евок

26 лютого 2015

Після чотирьох років з моменту початку випуску, з'явилося сотені тисяч шанувальників і декількох десятків китайських наслідувачів компанія Land Rover нарешті зважилася, зазіхнути на святе і оновити кросовер Рендж Ровер Евок (офіційно Evoque HSE Dynamic).

Серйозний хід, якщо враховувати, що саме цей полноприводник став першопрохідцем сучасного корпоративного стилю марки, проте, необхідний, якщо британці (під керівництвом індійців, звичайно ж) не хочуть з часом опинитися на узбіччі ринку паркетників. Конкуренти-то підтискають.

Втім, незважаючи на гучне слово «оновлення», дизайнери рестайлінгового Evoque так і не зважилися вдатися до радикальних змін привабливого екстер'єру кросовера і обмежилися лише невеликими косметичними «штрихами» на кузові бестселера. Наприклад, на його оперенні, де з'явилася нова, більш брутальна, світлодіодна оптика, сітчаста решітка радіатора і величезні п'ятикутні повітрозабірники, що перегукуються з масивною «пащею» бампера а ля «заряджений» Range Rover Sport SVR. Крім того, «посвіжілий» Евок отримав у своє розпорядження інші бічні дзеркала (чомусь позбавлені секцій поворотников), що змінився спойлер і переглянуту графіком стоп-сигналів, відтепер тянеться до прямокутних форм.

 

Екстер'єр Ленд Ровер Евок 2015


При попаданні в салон рестайлінгового кросовера мимоволі доводиться грати в гру «знайди десять відмінностей». Настільки непомітні перероблені елементи інтер'єру новинки. Проте, з часом око починає помічати трохи збільшився дисплей мультимедії, інші сидіння і інші матеріали обробки. Небагато, але для «практично еталона» і таких змін більш ніж достатньо.

Дивіться також каталоги:

 

Інтер'єр Ленд Ровер Евок 2015


До слова, під капотом майбутнього покупця повинно чекати куди більше цікавих «новин». А саме, ціла лінійка доопрацьованих і полегшених силових агрегатів, які будуть встановлюватися на оновлений Evoque. У їх число входять як турбовані 2,2-літрові дизелі лінійки Ingenium TD4 (150 і 180 к.с.), так і наддувний бензиновий 240-сильний 4-цилиндровик. Хтось може сказати, що характеристики моторів не змінилися, ми ж таки - не заперечимо. Та над двигунами попрацювали, але сенс всього цього, якщо потужності характеристики залишилися на колишньому рівні, а "карт" за показниками витрати палива британці розкривати не поспішають?

 

Профіль Ленд Ровер Евок 2015


Радує лише те, що крім нових-колишніх «сердець» оновлений Baby-Range Rover отримав у своє розпорядження купу інших цікавих технічних «фішок». Зокрема, систему екстреного гальмування, систему All-Terrain Progress Control, запозичену у старшого RR, і систему стеження за станом водія (щоб той не заснув за кермом).

Про дату старту продажів рестайлінгового Evoque поки нічого не відомо. Однак, наживо його вдасться побачити вже на цьому Женевському автосалоні.

Попередня стаття Нова зміна поколінь Фольксваген Туран
Нова зміна поколінь Фольксваген Туран
Економічні автомобілі - від малолітражки до позашляховика
Наступна стаття Економічні автомобілі - від малолітражки до позашляховика

Популярні новини