Електромобіль та причіп: список моделей, яким можна буксирувати

3 липня 2023

Особливості буксирування причепа електрокаром

Ринок електромобілів росте, а разом з ним, збільшується кількість питань, які турбують потенційних покупців. Одне з таких: чи може електромобіль тягнути причіп? Тобто, чи здатний EV зрівнятись в цьому практичному параметрі з автомобілем з ДВС?

Так, деякі електромобілі можуть буксирувати причіп. Однак, буксирувальна здатність електромобілів може варіюватися в залежності від їх конкретної моделі та характеристик. Деякі електромобілі мають достатньо потужного електричного двигуна, щоб тягнути невеликі причепи човни або трейлери.

Перед буксируванням причепу з електромобілем важливо ознайомитися з рекомендаціями виробника автомобіля та перевірити його буксирувальну здатність. Також варто враховувати, що буксирування може вплинути на запас ходу, оскільки це може збільшити споживання енергії.

Які електромобілі можуть буксирувати причіп

Які електромобілі можуть буксирувати причіп?

Кілька електромобілів, які мають заявлену буксирувальну здатність і можуть тягнути причіп:

  • Nissan Leaf - один з найвідоміших електромобілів на планеті може буксирувати 680 кг. 
  • Jaguar I-PACE - електричний кросовер, який залежно від версії, може буксирувати причепи вагою до 750 кг.
  • Volkswagen ID.4 - електричний кросовер, який все частіше з'являється на українських дорогах. За умови правильного спорядження він буде тягнути на буксирі до 1 225 кг.
  • BMW i4 - стильний фастбек. Але раптом вам знадобиться перевезти речі, він потягне причіп вагою до 1 600 кг.
  • Kia EV6 - кросовер, який впевнено завойовує серця шанувальників електромобілів. Практичних покупців має зацікавити здатність буксирувати до 1 600 кг.
  • Mercedes EQS може тягнути на буксирі до 1800 кг.
  • Audi e-tron - електричний SUV, який здатний тягнути причіп вагою до 1 800 кг.
  • Tesla Model X - одним з найпопулярніших електромобілів з можливістю буксирування причепу. Залежно від конфігурації, EV може буксирувати вагу до 2 268 кг.
  • BMW iX - флагманський електричний позашляховик БМВ змусить знітитись деякі автомобілі з ДВС, адже має буксирувальну здантість до 2 500 кг. 
  • Hummer EV створений для важких випробувань. І це підтверджує його тягова здатність в 3 400 кг.
  • Rivian R1T - електричний пікапом, який спеціально розроблений з можливістю буксирування. Заявлена буксирувальна здатність цього EV становить до 5 000 кг.

Як буксирування впливає на запас ходу електрокара?

Електромобілі часто пропонують вражаючу потужність і миттєвий крутний момент. Також вони зазвичай важкі, що покращує стабільність під час буксирування. Чому ж тоді EV рідко можна побачити з причіпом?

Буксирування знижує запас ходу. І втрати доволі суттєві - 25-50%. Звичайно, конкретні цифри залежать від суми факторів, таких як вага причіпа, тип маршруту, швидкість руху та аеродинаміка. 

Важливо зазначити, що буксирувальна здатність електромобіля  варіюється залежно від моделі, специфікації та налаштувань. Тому, варто уточнювати, чи може ваш EV тягнути причіп, та нагадати загальні рекомендації щодо буксирування причіпа. А от що варто знати кожному власнику електромобіля, то це як правильно буксирувати EV у випадку поломки.

Попередня стаття Запчастини з Польщі: де шукати деталі для ремонту авто?
Запчастини з Польщі: де шукати деталі для ремонту авто?
Автоматична коробка передач гуде на швидкості? Знайдено причини
Наступна стаття Автоматична коробка передач гуде на швидкості? Знайдено причини

Популярні новини