Ера електрокарів: чи вистачить в країні електроенергії?

21 серпня 2019

Щорічне збільшення кількості автомобілів, які живляться від електрики, може стати причиною дефіциту електроенергії і її відключення?

Після того, як на початку серпня понад мільйон будинків у Великобританії занурилося у пітьму через збій в роботі Національної енергетичної мережі, експерти не впевнені в здатності електростанцій задовольнити зростаючі потреби людства.

За словами консалтингової компанії SaveMoneyCutCarbon, збільшення попиту на електроенергію може призвести до серйозних перебоїв в поставках електроенергії до 2040 року.

Що сприяє високому попиту? Електромобілі.Електрокар Nissan LeafМарк Саіт, виконавчий директор SaveMoneyCut Carbon, попереджає про те, що якщо зіставити деякі європейські показники, це може нажахати. Майже половина усіх зареєстрованих автомобілів в Норвегії є електричними.

Обумовлене появою електромобілів різке зростання попиту цілком може призвести до відключення електроенергії в деяких районах Великобританії, оскільки вона виробляється в недостатній кількості. Крім того, пристрої, що генерують цю енергію, ще не модернізовані.

Якщо усі європейці пересядуть на електромобілі, то до 2050 року нам необхідно збільшити енергетичну потужність на 20 відсотків.

Важливо розглянути стратегію скорочення споживання електрики в масштабах кожної держави, якщо ми сподіваємося впоратися зі складнощами, які викликала зростаюча популярність електромобілів. А їх кількість зростає швидше, ніж ми думаємо.

Лінії електропередач на заході сонцяЩо стосується України, то електричні автомобілі здатні викликати напругу, до якої енергетичні об'єкти країни ще не готові. На даний момент ми значно відстаємо від більшості європейських країн за кількістю зареєстрованих електромобілів. По мірі зростання інфраструктури заправних станцій для машин на батареях і зниження вартості електромобілів, все більше українських автомобілістів розглядатимуть питання переходу на екологічні види транспорту в найближчі роки.

В Україні, згідно зі статистикою, в 2018 році первинну реєстрацію пройшло 2300 електромобілів. Поки ще рано підбивати підсумки 2019 року, але можна з упевненістю сказати, що власників електрокарів стало в рази більше. Залишається сподіватися, що крім надання пільг на ввезення транспортних засобів з електродвигуном, держава прийняла рішення про те, як забезпечувати населення електрикою з урахуванням збільшення попиту.

Попередня стаття Чи потрібні документи на керування мопедом / скутером?
Чи потрібні документи на керування мопедом / скутером?
Автомобільні шини “навчилися” виробляти електроенергію
Наступна стаття Автомобільні шини “навчилися” виробляти електроенергію

Популярні новини