Hyundai Santa Fe 2012-2018: важливі нюанси для покупців

25 листопада 2022

Позашляховик Hyundai Santa Fe – чудовий сімейний варіант. Навіть версії з пробігом мають репутацію надійного та практичного авто. Популярність моделі підтверджує асортимент – більше 1 200 оголошень про продаж Хюндай Санта Фе зібрав пошуковий робот Automoto.ua. Майже половину пропозицій становлять Santa Fe третього покоління, яке випускали з 2012 до 2018 року. На що варто звернути увагу покупцям Санта-Фе цих років?

Найпоширеніші поломки Хюндай Санта Фе 2012-2018 років

Коротко про модель

Hyundai Santa Fe третього покоління отримав заводський індекс DM для п'ятимісної версії та NC для семимісцевої конфігурації. Авто продавали на ринку Європи та США, тому на автобазарі представлена ​​величезна гама двигунів та комплектацій салону. 

Конкретних серйозних проблем, які викликали б занепокоєння у майбутніх власників Хендай Санта Фе, немає. Більшість неполадок пов'язані з електрикою, навігацією та інформаційно-розважальною системою. Ось найчастіші поломки, які трапляються з Santa Fe 2012-2018 років:

1. Проблеми з прискоренням

Деякі власники Santa Fe 2013 повідомляють, що їхній автомобіль смикається перед запуском або під час розгону. Причина проблеми може бути у трансмісії, а її усунення коштуватиме недешево.

Типові поломки вживаного Hyundai Santa Fe

2. Несправний датчик рівня пального

Датчик рівня палива позашляховика Hyundai Santa Fe часто виходить з ладу і показує нульовий рівень бензину навіть з повним баком. Несправність може призвести до спрацьовування індикатора перевірки двигуна і потрібен час, щоб перевірити і виявити справжню причину. Заміна самого датчика рівня палива не є складною чи дорогою. 

3. Несправні динаміки

Проблема, яка торкнулася автомобілів аж до 2017 року, пов'язана з акустичною системою. Хоча це не життєво важливий параметр, все одно потребує уваги. Адже хочеться, щоби все в автомобілі працювало належним чином. 
Періодично Санта Фе, оснащені навігаційними системами, перестають відтворювати звук (навігація, музика з радіо, телефонні дзвінки та інше). На щастя, практично завжди це "лікується" перезавантаження інформаційно-розважальної системи.

Головні проблеми позашляховика Хюндай Санта Фе 2012-2018

4. Розшарування фарби

Ще один пункт у списку поширених несправностей Hyundai Santa Fe третього покоління пов'язаний із зовнішнім виглядом автомобіля. Зустрічаються повідомлення про надмірне відшаровування фарби на кузові позашляховика. Тому є сенс ретельно перевірити лакофарбове покриття авто. 

Альтернативи Хендай Санта Фе 2013-2018

Як альтернативу позашляховик Санта Фе можна розглянути:

  • Кіа Соренто - близький “родич” Santa Fe. Позашляховик вміщує сім осіб із відносним комфортом. Він просторий, практичний та зручний в управлінні;
  • Шкода Кодіяк - перший семимісний автомобіль бренду. Його переваги полягають у недорогій експлуатації (на тлі більшості конкурентів), якісному та стильному інтер'єрі.

Нюанси володіння кожною комплектацією моделі можна дізнатися з відгуків про Хюндай Санта Фе третього покоління.

Попередня стаття Чому автомобіль втрачає потужність і раптово “глохне” посеред поїздки?
Чому автомобіль втрачає потужність і раптово “глохне” посеред поїздки?
Як купити авто та не “попасти” на гроші: відеопоради фахівця з автопригону
Наступна стаття Як купити авто та не “попасти” на гроші: відеопоради фахівця з автопригону

Популярні новини