Чому автомобіль втрачає потужність і раптово “глохне” посеред поїздки?

24 листопада 2022

Чому автомобіль раптово глохне

Автомобіліст хоча б раз опинявся в ситуації, коли автомобіль втратив потужність під час руху та “заглох”… До того ж, машина відмовилася заводитися повторно. Чому так відбувається і що робити у цій ситуації?

1. Закінчилося пальне або зламався датчик пального

Це може здатися абсурдним, проте таке трапляється з багатьма людьми. Водії регулярно забувають заправляти свої автомобілі та виїжджають на дорогу. 

Іншою причиною є блок подачі палива, який не передає правильні дані в ЕБУ. Наприклад, він показує вам, що у вас залишилося півбак бензину, проте насправді бак порожній.

Отже, якщо ви зіткнулися з проблемою, коли ваш автомобіль не заводиться або “глохне” під час руху, спочатку перевірте рівень палива в машині!

2. Збій в системі подачі пального

Паливні насоси занадто часто виходять з ладу. Якщо цей вузол раптом перестає працювати, автомобіль втрачає потужність під час руху та не заводиться. Перевірте тиск палива, щоб виявити проблему. Якщо паливний насос не працює, можливо, вам також доведеться перевірити електричний ланцюг. Сюди входять роз'єми та реле паливного насоса.

Проблеми з подачею пального в двигун авто

3. Проблеми із запалюванням та синхронізацією двигуна

Відомо, що в деяких автомобілях, серед яких GM та Volkswagen, блоки котушок запалювання часто дають збій. Це може статися в умовах вологого клімату або після миття. В даний час більшість транспортних засобів мають окремі пускові цикли для кожної камери, але може статися різне. Крім того, датчик колінчастого валу або зубчасте кільце, можуть зношуватися, викликаючи всі проблеми із синхронізацією. 

У цих випадках двигун даватиме мало потужності та вимикатиметься.

4. Низька компресія двигуна

Двигун може бути старим і, як наслідок, втрачати компресію в циліндрах. Це може призвести до ситуації, коли автомобіль раптово втратив потужність у дорозі. Таке трапляється після сильного перегріву або через перескакування ременя ГРМ чи ланцюга.

Проблеми з електронікою автомобіля

5. Окислені електричні гнізда

Запобіжники, головне реле або гнізда є основними джерелами проблем з електронікою. У багатьох автомобілях несправне реле ECU може призвести до того, що автомобіль не заведеться. Запобіжник, що перегорів, в акумуляторному ящику стає причиною раптового відключення мотора. 

У деяких автомобілях модулі встановлюються знизу, поряд із запасним колесом, і потрапляння води або корозії в модуль може призвести до того, що він не працюватиме.

Насамкінець нагадуємо: дотримання звичайного графіка технічного обслуговування вашого автомобіля дозволяє уникнути майже 90% поширених проблем з автомобілем. Навіть раптового відключення двигуна серед поїздки.

Попередня стаття Що покриває ОСЦПВ у 2022 році
Що покриває ОСЦПВ у 2022 році
Hyundai Santa Fe 2012-2018: важливі нюанси для покупців
Наступна стаття Hyundai Santa Fe 2012-2018: важливі нюанси для покупців

Популярні новини