ІІ етап Чемпіонату України з ралі за підтримки AZMOL BP

26 серпня 2020

22 і 23 серпня в Маріуполі пройшов ІІ етап Чемпіонату України з ралі. Драйвові вихідні вдалися! Неймовірна атмосфера, професійні пілоти і велика кількість призів та сюрпризів від AZMOL BP - все це радувало відвідувачів протягом двох днів.

ІІ етап Чемпіонату України з ралі в Маріуполі

AZMOL British Petrochemicals - найбільший виробник моторних масел і змащувальних матеріалів преміум класу в Україні, розташований в місті Бердянськ. Дізнавшись про проведення Чемпіонату з ралі в Маріуполі після 7-річної перерви, компанія не могла залишитися осторонь і надала підтримку організаторам.

 ІІ етап Чемпіонату України з ралі

ІІ етап Чемпіонату України з ралі проводився на трьох спецділянках - в Маріуполі, Кремнівці і Мелекіно. Круті віражі, швидкість і дух змагання не давали відірватися від гонки глядачам і вболівальникам ні на секунду! У перший день екіпажі змагалися на спецділянці "Паралелька" на старому аеродромі в Маріуполі. Нехай на невеликій, але досить складній ділянці пілоти змагалися один з одним для визначення черговості виїздів на наступний день.

 Відкриття ІІ етапу Чемпіонату з ралі

Увечері шанувальники екстремального автоспорту відправилися на офіційне відкриття Чемпіонату, де ближче познайомилися з учасниками перегонів і розкладом на наступний день.

Для гостей було підготовлено багато сюрпризів, у тому числі і від AZMOL BP. На урочистому відкритті ІІ етапу Чемпіонату всі бажаючі відвідувачі могли взяти участь в конкурсах і отримати масу призів. Крім того, представники компанії із задоволенням консультували відвідувачів і відповідали на їхні запитання, тому на офіційній частині заходу можна було не тільки весело провести час, а й з користю.

 Спецділянка ралі

Ранок неділі почався зі видовищної гонки в с. Кременівка, де на спецділянці "Броди" пелотон показав, що таке драйв, швидкість і захоплююче шоу. Складна траса, круті повороти і перешкоди не злякали екіпажі, які по закінченню цієї гонки тут же відправилися в с. Мелекіно, щоб продовжити боротьбу за звання найшвидшого екіпажу.

Глядачі Чемпіонату з ралі

По закінченню гонки всі учасники і глядачі вирушили на офіційну частину заходу, де судді урочисто оголосили переможців і призерів Чемпіонату.

Нагородження переможців Чемпіонату

Перше місце, як і на I етапі Чемпіонату, який проводився в Херсоні, зайняв досвідчений пілот Олександр Салюк - він впевнено залишив всіх суперників позаду. Цього року Олександр повернувся до перегонів після 5-річної перерви, а його штурман Володимир Равінскій в цьому році дебютував. На другому місці з відривом у 3,5 хвилини виявився Денис Лохман і його штурман Дмитро Зінов'єв, а третім лідером гонки стали пілот Сергій Потійко і його штурман Іван Мішин.

Переможець ІІ етапу Чемпіонату України з ралі

Такі масштабні гонки в Україні - привід для гордості, адже навіть досвідчені пілоти були здивовані розмірами і складністю траси. Всі шанувальники автоспорту провели приголомшливі вихідні, уважно спостерігаючи за потужними машинами, вболіваючи за своїх улюбленців. AZMOL BP став частиною найбільшої і накрутішої автомобільної події України, яка, сподіваємося, повториться і в наступному році!

Найкрутіша автомобільна подія України

Попередня стаття Наскільки небезпечно залити в двигун масло вище норми
Наскільки небезпечно залити в двигун масло вище норми
“Праві” і “ліві”: чому в світі різносторонній рух
Наступна стаття “Праві” і “ліві”: чому в світі різносторонній рух

Популярні новини