Як аферисти обманюють автовласників під час карантину

13 квітня 2020

Карантинні заходи проти поширення коронавіруса позначилися на всіх сферах життя українців. На жаль, недобросовісні громадяни вирішили нажитися на цьому форс-мажорі і зайнялися шахрайською діяльністю. Ми розповімо докладніше, як не попастися на гачок аферистів.

Як відомо, зараз Сервісні центри МВС не надають послуг з реєстрації вживаних транспортних засобів. У зв'язку з падінням економіки України і масовим безробіттям, багато хто зіткнувся з необхідністю продати свій автомобіль. Обмеження роботи МРЕВ не в змозі зупинити ентузіазм українців, які рішуче налаштовані купити або продати машину. Але врахуйте, що шахраї не дрімають і користуються будь-якою можливістю обдурити чесних громадян.

Наразі набирає популярність наступна афера: "чорні" нотаріуси та їх спільники в прямому сенсі вимагають паспортні дані продавця, щоб оформити довіреність на автомобіль, нібито замість офіційного договору купівлі-продажу. Очевидно, таким чином юристи ризикують втратити свою ліцензію, але шахраїв ніщо не зупинить перед можливістю отримати легку наживу.

Після отримання ваших паспортних даних можливо декілька сценаріїв розвитку подій:

1. Аферисти можуть оформити довіреність не тільки на ваш автомобіль, за який вони якраз віддадуть гроші, а й на все ваше майно в цілому. Надалі професіонали в своїй справі можуть створити вам масу незручностей.

2. Шахраї просто зроблять вас поручителем в будь-якій із контор мікропозик. У такому випадку вам буде куди складніше довести свою невинність.

Зверніть увагу, що в зоні ризику також перебувають ті, хто раніше продав машину за довіреністю, щоб заощадити трохи грошей. Шахраї можуть представитися потенційними покупцями у попереднього власника, яким нібито необхідно продовжити довіреність на використання колись вашого транспортного засобу.

Звичайно, найчастіше аферисти обманюють недієздатних людей, але в будь-якому випадку варто зберігати пильність. Перевірте, чи всі ваші документи в порядку і ні в якому разі не діліться своєю особистою інформацією.

Попередня стаття Чистимо кондиціонер самі: просто, швидко і доступно
Чистимо кондиціонер самі: просто, швидко і доступно
Колір та тип кузова: які авто шукають на AutoMoto.Ua
Наступна стаття Колір та тип кузова: які авто шукають на AutoMoto.Ua

Популярні новини