Як правильно сфотографувати авто, щоб швидко продати?

13 червня 2022

Фотографії автомобіля – вирішальний фактор для покупця, який переглядає десятки оголошень. Якісні знімки змушують набирати номер продавця та домовлятися про зустріч. І зробити фото, які допоможуть швидко продати машину, зовсім не складно. Головне – знати кілька секретів. 

1. Виберіть правильний час

Коли краще фотографувати машину для продажу

Хороше освітлення визначає різницю між хорошими і поганими фотографіями. Як правило, найкраще світло виникає, коли сонце піднімається або сідає, тому плануйте зйомку або вранці, або ввечері. У цей час всі відтінки виглядають максимально природними. До того ж, сонце, яке знаходиться низько над горизонтом, не створює відблисків на глянцевому, щойно вимитому кузові.

 Хмарна погода підходить як альтернатива вечірнім та ранковим годинникам. Похмуре небо забезпечує рівномірне розсіювання світла – ваш автомобіль виглядатиме природно. 

Але не перестарайтеся з вибором часу для фотосесії: в умовах слабкого освітлення знімки не будуть якісними.

2. Уникайте відзеркалень та сторонніх об'єктів

Поради щодо фотографування автомобіля для оголошення

Пам'ятайте: покупець хоче бачити автомобіль, а не вас та інші машини! Ваше віддзеркалення та віддзеркалення інших транспортних засобів також може зіпсувати фото. Уникайте зйомки на яскравому сонці та переконайтеся, що машина, яку ви фотографуєте, єдина у кадрі. 

3. Відмовтеся від фільтрів

Як правильно сфотографувати машину

Ви робите фотографії машини для покупця, а не лайків у соцмережах. Він не оцінить вашого творчого підходу. Людині, яка шукає автомобіль, цікавий тільки… автомобіль! Тому вимикайте фільтри та додаткові ефекти камери. І, зрозуміло, не варто обробляти фотографії у різних редакторах та програмах. 

4. Знімайте під різними кутами

З якого ракурсу фотографувати машину

Багато фотографій - не завжди добре для швидкого продажу авто. Тому що 7 знімків лівого борту та 5 знімків водійського місця навряд чи справлять враження на потенційного покупця. У нього з'явиться логічне запитання: “Чому продавець не показує передню та задню частину авто? Щось приховує!”. 

Щоб зробити "правильні" фото, почніть зйомку з передньої частини машини і рухайтеся вправо або вліво, роблячи кадр через кожні 45 градусів. Постарайтеся показати шини, колеса та днище. Пам'ятайте про інтер'єр: сфотографуйте заднє сидіння, багажник, передні сидіння, панель приладів, одометр, моторний відсік і будь-які спеціальні функції або покращення продуктивності. Якщо в машині панорамний дах, обов'язково покажіть і його!

5. Сфотографуйте подряпини та дефекти

Навіщо фотографувати для оголошення іржу на авто

Ви продаєте авто з пробігом, а не з салону. Тому наявність нюансів у вигляді подряпин, вм'ятин, потертостей сидінь або іржі - це нормально. Покажіть дефекти на фото. Чесність допоможе якнайшвидше знайти реального покупця.

Попередня стаття Відтепер “Всі відгуки про авто” шукайте на Automoto.ua
Відтепер “Всі відгуки про авто” шукайте на Automoto.ua
5 корисних гаджетів для далеких поїздок на авто
Наступна стаття 5 корисних гаджетів для далеких поїздок на авто

Популярні новини