Як заощадити витрату палива в рази

10 липня 2015

Виходячи з проблем які склалися на даний час в Україні і з ціною на паливо, яке можна вважати "космічним", їздити на автомобілі - це вже "королівська справа". Тому багато водіїв та заправок намагаються якось викрутитися зі складної  ситуації, одні розводять пальне, а інші змушені через деякий час ремонтувати двигун та вже на кожній заправці перевіряти так зване пальне своїми руками. Отже, ми розкажемо як можна зменшити витрату палива в рази і, при цьому, не купувати різні примочки за скажені гроші.

 

Все дуже просто! 


1. Тиск у шинах. В середньому тиск в шинах має бути від 1.8 і вище атмосфер, залежно від того, який у вас транспорт і які колеса. В іномарках потрібний тиск можна подивитися, відкривши люк бензобака, і там детально все буде написано. Чим менше тиск в шинах, тим витрата буде більше. Двигун буде брати більше навантаження для розгону вашого авто. Якщо перекачати колеса, то по наших дорогах буде дуже сильно трясти і розбивати ходову. Більшість власників приспускають шини, щоб автомобіль м'якше їхав, але це звичайно ж збільшує витрату.

Так само, витрата збільшується через установки широких дисків або гуми.

 

2. Повітряний фільтр. Засмічений повітряний фільтр збільшує витрату палива приблизно на 10%, оскільки весь пил яка там зібралася, потрапить в карбюратор і в горючу суміш. Так що не забувайте міняти фільтр вчасно.

 

3. Вікна. Тюнінг. У спекотну пору року, всі ми частенько відкриваємо вікна. Але це теж збільшує витрату палива у зв'язку силою опору всередині автомобіля. Ох ці закони аеродинаміки ...

 

Любителі тюнінгу всіляко намагаються обдурити цей закон і прикрашають свої авто різними обважуваннями (бампера, пороги, решітки, спойлери і т.д). Але на жаль, наш ринковий тюнинг тільки погіршує ситуацію з витратою палива. Чи не будуть дешеві детальки зменшувати опір повітря.

 

4. Прогрітий двигун. Це найбільша втрата бензину. В основному, всі лінуються прогрівати двигун або кудись поспішають, але, при цьому, витрата збільшується на 12-15%. Їзда на "підсосі" не дуже добре впливає, незгорілий бензин просто буде вилітати в трубу, машина буде пихкать чорним димом, такого ж кольору будуть свічки запалювання. Автомобілі з інжектором будуть працювати стабільно, оскільки система автоматично все відрегулює. І ще, при їзді на холодному двигуні, ймовірність, що сальники клапанів послеталі висока, оскільки масло ще густе (у зимовий час краще завжди гріти двигун), та й знос двигуна стане більше.

 

5. Причіп і багажник. Тут все просто - чим більше машина завантажена, тим більше палива вона буде вживати.

 

6. Навантаження на електросистему. Піч, кондиціонер, включене світло, всі електричні пристрої дають навантаження на генератор, відповідно іскра, яка подається на свічки запалювання, буде слабкіше, і незгоріле паливо буде вилітати в трубу. Але музику ніхто не відміняв, хоч і витрата більше, це того варто. Зекономимо на чому-небудь іншому, але не на музиці, адже тачка крутіше, коли грає крутий "музон".

 

7. Несправність движка. Тут все зрозуміло і так ...

 

8. Швидкість. Сама оптимальна швидкість з самим мінімальним витратою вважається 80-100 км / год. Велика витрата палива при їзді на 1,2 передачах, де-небудь по бездоріжжю і понад 110 км.

 

Зрештою, якщо бензину багато їсть автомобіль, то можна поставити газ, але на даний момент вже дуже дорого буде стояти установка, і газ зараз задувають який попало, не встигаєш міняти фільтри на редукторі. У нашій країні краще їздити на воді.

Попередня стаття Концептуальный Мерседес GLK купе
Концептуальный Мерседес GLK купе
В Україні повинні скасувати 5% мито на нові автомобілі
Наступна стаття В Україні повинні скасувати 5% мито на нові автомобілі

Популярні новини