Як прибрати запах бензину з рук?

9 січня 2023

Як позбутись запаху бензину на руках

Ви ремонтували машину або просто переставляли каністру з пальним у гаражі чи заправляли генератор… І на руках залишився запах бензину. Пропонуємо підбірку простих способів, як усунути “аромат” пального.

1. Вимийте руки оцтом 

Спробуйте протерти руки оцтом протягом хвилини. Запах пального почне випаровуватися. Щоправда, залишиться аромат оцту. Але з ним впоратися простіше – достатньо вимити руки з милом.

Сіль допоможе видалити запах бензину

2. Використайте рідке мило+сіль

Мийний засіб можна зробити ефективнішим за допомогою солі. Звичайна сіль кухонна допоможе прибрати запах палива з рук.

Налийте трохи рідкого мила на руки і перетворіть його на піну. Як тільки руки стануть мильними, попросіть когось насипати зверху кілька ложок солі. Потім добре потріть руки, щоб суміш мийного та солі очистила пори. Ополосніть руки теплою проточною водою.

Позбутись запаху бензину на руках допоможе лимон

3. Потріть руки лимоном

Лимонна кислота непогано справляється з усуненням неприємних запахів. Потріть руки скибочкою цитрусу, потім вимийте з милом. Замість лимона можна використовувати лимонну кислоту.

4. Обробіть руки перекисом

Перекис водню, котрий знайдеться у будь-якій домашній аптечці, вирішить проблему запаху бензину на руках. Змочіть перекисом ватку та протріть руки. Потім добре вимийте під проточною водою.

Чим швидко прибрати запах пального з рук

5. Використайте автопасту

Промисловість подбала про проблему брудних рук механіків та випустила автопасту. Це засіб для видалення мастила, мазуту, іржі та інших наслідків обслуговування машини. Їй під силу забрати запах пального. Якщо у вашому гаражі немає банки з таким корисним засобом, придбайте.

Якщо повністю видалити паливо з рук не вдалося, повторіть процедуру або скористайтеся іншим засобом. Раніше ми публікували поради про те, як видалити плями від мастила в гаражі та які підручні засоби допоможуть із прибиранням у салоні.

Попередня стаття Авто не заводиться вранці: найчастіші причини
Авто не заводиться вранці: найчастіші причини
Найцікавіші оголошення "за день" на Automoto.ua
Наступна стаття Найцікавіші оголошення "за день" на Automoto.ua

Популярні новини