Зубна паста та оцет: які підручні засоби стануть в нагоді автомобілісту?

12 серпня 2022

Корисні поради щодо прибирання в автомобілі

Для догляду за автомобілем слід використовувати лише спеціальні засоби. Усі ми це чудово знаємо. Але іноді тягне на різні невинні експерименти або просто потрібно вирішити проблему підручними засобами. Саме для таких випадків є кілька перевірених автовласниками лайфхаків.

1. Оцет

Оцет - універсальний засіб для чищення. Рідина чудово впорається з очищенням вітрового скла та вікон автомобіля, а також дзеркал. Оцет запобігає появі розводів, патьоків і плям. Для початку вимийте поверхні будь-яким миючим засобом. Потім протріть вікна сумішшю оцту і води у співвідношенні 1:1 і сполосніть водою.

2. Зубна паста

Як зубна паста допомагає почистити фари машини

Зубна паста поверне сяйво та прозорість фарам автомобіля. Для початку видаліть бруд із поверхні вологою ганчіркою. Після чого акуратно нанесіть зубну пасту на фари щіткою або ганчіркою. На завершення промийте оптику водою. 

3. Оливкова олія

Щоб повернути панелі приладів блиск і “свіжість”, скористайтеся засобом з кухні. Налийте трохи оливкової олії на ганчірку, а потім протріть приладову панель. Тільки не перестарайтеся з кількістю олії, інакше залишаться жирні сліди.

4. Кондиціонер для прання

Шерсть домашніх улюбленців у салоні – та ще проблемка. Але і з нею допоможе впоратися простий домашній засіб. Змішайте кондиціонер для білизни з водою у пропорції 1:1. Нанесіть отриману суміш з пульверизатора на місця, де зібралося найбільше шерсті та залиште на 10 хвилин. Після цього видалити шерсть пилососом або щіткою буде набагато простіше.

5. Силіконові форми для кексів

Як швидко та просто очистити підсклянники автомобіля

Щоб спростити завдання з очищення підсклянників, покладіть у них силіконові форми для кексів. Вони вирішують одразу дві проблеми. По-перше, спрощують очищення підсклянника, адже форму легко дістати і помити. По-друге, надійніше фіксують склянку з напоєм і запобігають розливанню.

Попередня стаття Електрокари з найбільшим запасом ходу: ТОП 2022 року
Електрокари з найбільшим запасом ходу: ТОП 2022 року
Як вибрати міні-трактор для дачі? 5 основних критеріїв
Наступна стаття Як вибрати міні-трактор для дачі? 5 основних критеріїв

Популярні новини