Як покращити світло фар? 5 дієвих порад

5 жовтня 2023

Як покращити роботу фар автомобіля

Дні стають коротшими, тому фарам автомобіля доводиться довше світити. Але не просто бути увімкненими, а дійсно освітлювати дорогу. Тому, саме час приділити увагу оптиці машини й привести її до ладу! 

Правильно налаштуйте кут нахилу фар

Перевірте та правильно налаштуйте кут нахилу фар, щоб не розсіювати світло занадто високо або низько. Світловий потік однієї з фар має бути спрямований трохи вище, а інший нижче, щоб досягти максимальної видимості.

Враховуйте навантаження на авто

Якщо ви часто перевозите велику кількість вантажу або повний салон пасажирів, налаштуйте оптику фар з урахуванням цього навантаження. Це дозволить зберегти оптимальну видимість.

Чим почистити фари автомобіля

Очистіть фари від бруду

Навіть якщо ви регулярно миєте машину, варто виділити час саме на фари. Регулярно очищайте скло чи пластик оптики від бруду і пилу, оскільки це може значно покращити якість світла. Використовуйте спеціальні засоби для чищення фар або ж підручні: засіб для миття вікон, суміш оцту та води, “кашу” з соди та води.

Захистість фари

Щоб захистити фари від налипання бруду, подряпин та збільшити чіткість і яскравість світлового потоку, можна використати спеціальне керамічне покриття. Після нанесення та застигання спеціальний засіб утворює прозорий шар, який має багато корисних властивостей. Він береже оптику від ультрафіолетового випромінювання, котре спричиняє вигорання та втрату прозорості пластика. Також кераміка надає гідрофобні властивості фарам, тобто допомагає відводити воду. І, звичайно ж, освітлювальні пристрої авто з таким покриттям блистять та виглядають естетично.

Налаштування фар автомобіля

Позбудьтеся тьмяності оптики

Якщо з часом фари втратили прозорість та стали жовтуватого відтінку, вирішіть цю проблему. Тим паче, що покращити ситуацію допоможуть прості засоби, наприклад, зубна паста. Нанесіть на фари зубну пасту. Ретельно протріть поверхню зубною щіткою або звичайною м'якою щіткою. Змийте все теплою водою і витріть фари рушником. В складних випадках доведеться використати спеціальні засоби для полірування або ж звернутись за такою послугою до майстра.

Наостанок, порада, яка стосується не ваших фар, а світла автомобілів інших водіїв. Використовуйте антиблікові окуляри. Вони зменшують вплив спалахів і світлових потоків від інших транспортних засобів, тому покращують вам видимість. Також, вони збережуть ваші очі від засліплення та знизять втому від довгих поїздок в темну пору доби.

Попередня стаття Топ-10 найпопулярніших авто, які беруть в лізинг в Україні
Топ-10 найпопулярніших авто, які беруть в лізинг в Україні
Робота на таксі на своїй машині: наскільки це вигідно?
Наступна стаття Робота на таксі на своїй машині: наскільки це вигідно?

Популярні новини