Як зареєструвати авто? Зараз це займе не більше доби

20 лютого 2020

Ті, хто вже стикався з реєстрацією автомобілів в Україні, знають, який це ресурсозатратне процес. Зараз же всі бажаючі можуть зробити це всього за один день. Ми розповімо, що знадобиться для цього.

Процедура першої реєстрації автомобіля відбувається в будь-якому сервісному центрі МВС. Спеціаліст повинен провести огляд вашого транспортного засобу, а також звірити номери на деталях і в документах. Після цієї процедури ви отримаєте свідоцтво про реєстрацію. Найчастіше цей процес займає не більше одного дня.

Варто відзначити, що тепер приватні компанії, які працюють з базою Міністерства Внутрішніх Справ, також можуть реєструвати транспортні засоби українських громадян.

Які документи потрібні для першої реєстрації автомобіля?

  • Оригінал паспорта та ІПН;
  • Заява, що складається за зразком, наданим у місці реєстрації;
  • Договір про покупку авто і оригінали оплачених квитанцій.

Також нагадаємо, що з 1 січня 2020 року в Україні змінили розмір зборів при першій реєстрації автомобіля. На даний момент власник транспортного засобу повинен заплатити:

  • 3% від вартості автомобіля, якщо його ціна не перевищує 14,5 тис. доларів;
  • 4% від вартості машини, яка стоїть до 25 тис. доларів;
  • і 5% від ціни, якщо вартість машини перевищує 25 тис. доларів.

Вартість реєстрації транспортних засобів вітчизняного виробництва становить 622 грн. За іномарку доведеться заплатити трохи більше - 660 грн.
Для оформлення автомобіля, ввезеного з-за кордону, також буде потрібно: ідентифікаційний код, паспорт, заява, документи на ТЗ, завірена нотаріусом копія митної декларації та сертифікат відповідності.

Попередня стаття Чергова постанова ВС: водій повинен передбачити дії пішоходів
Чергова постанова ВС: водій повинен передбачити дії пішоходів
У Європі будуть карати повільних водіїв
Наступна стаття У Європі будуть карати повільних водіїв

Популярні новини