Карантин і покупка авто в Україні: є варіанти

30 березня 2020

Майже у всьому світі вжили заходів проти поширення смертельного коронавірусу і Україна не стала винятком. Як це вплинуло на українців, які хотіли б придбати авто?

1. Варто відзначити, що Сервісні центри МВС перестали приймати відвідувачів для оформлення вживаних транспортних засобів. Що це означає? Очевидно, купити б/в авто ви вже не зможете, але українські генії знайшли сумнівний спосіб, як вирішити це питання. Можна здійснити купівлю-продаж "на словах" і якийсь час їздити зі старим свідоцтвом про реєстрацію, а пізніше провести оформлення.

Фахівці поділилися деякими порадами, як безпечно придбати б/в авто під час карантину:

  • Зверніться до нотаріуса для оформлення договору купівлі-продажу на відповідних бланках;
  • Перевірте авто на наявність кредитної застави або судових спорів;
  • Після підписання договору ви будете формальним власників транспортного засобу, але в реєстрі МВС авто буде числиться за попереднім власником;
  • Отримайте техпаспорт і не забудьте по закінченню карантину оформити авто на себе.

2. Ви все ще можете купити авто з салону, тим більше, офіційні дилери надали всі умови для цього. Нові машини не вимагають експертного огляду, тому ніяких проблем виникнути не повинно. Всі документи будуть приймати в електронному вигляді.

3. Багато ЗМІ почали сіяти паніку, стверджуючи, що автомобільний ринок впав, а продавці істотно знижують ціни на транспортні засоби. Ми можемо вас заспокоїти - ніяких тотальних змін поки не відбулося. Більш того, кількість куплених автомобілів залишилася практично без змін, як після карантину. Щоб щось говорити про ринкові ціни, треба простежити динаміку змін протягом як мінімум кількох місяців. Поки що рано робити якісь висновки.

Правда, варто враховувати, що за останній час істотно змінився курс долара і євро. Що це означає? Якщо ви продаєте автомобіль, для вас все залишається на своїх місцях. А ось якщо купуєте за гривні - тоді вартість машини збільшується. Якщо ж ви зберігаєте гроші в валюті, тоді не варто зайвий раз хвилюватися.

Автомобільний ринок трохи "просів", але це тимчасове явище. Загалом, поки що немає причин для паніки. Радимо провести карантин з користю і придивитися собі новий або черговий автомобіль серед численних пропозицій на нашому сайті. Карантин рано чи пізно закінчиться, тому варто готуватися до підйому активності в цій сфері за рахунок відкладеного попиту.

 

Попередня стаття Карантин вплинув на вартість палива: деталі
Карантин вплинув на вартість палива: деталі
Визначаємо несправності по зносу шин
Наступна стаття Визначаємо несправності по зносу шин

Популярні новини