Кнопка в авто, про яку не знають навіть досвідчені водії

29 листопада 2019

У сучасних автомобілів є безліч високотехнологічних систем безпеки. Їх робота виконується через розумну електроніку і чуйні датчики. Мінус в тому, що водії рідко читають інструкцію. А в ній є багато цікавої інформації, зокрема відомості про датчик з кнопкою, який не видно.

Що оберігає машини від пожежі після аварії, що сталася? Чому неможливо завести автомобіль при сильному ударі або попаданні колеса в яму? Відповідаємо: причина в інерційному вимикачі подачі палива (датчик з кнопкою).

Також відзначимо, що в більш старих моделях автомобілів ця кнопка колись використовувалася як протиугінний засіб: її активація здійснювалася вручну, після її натискання шахраї просто не могли рушити з місця.

У сучасних машин ця кнопка спрацьовує автоматично завдяки датчику. При сильному зіткненні власник машини не завжди може дістатися до кнопки. Інженери передбачили таку ситуацію: в сучасних машинах при серйозному ударі контакти в датчику розмикаються самі, і бензонасос перестає працювати.

Коли відключається бензонасос, автоматично виконується розблокування дверей. Якщо відбувається помилкове спрацьовування датчика, потрібно просто натиснути кнопку, і бензин знову почне надходити в систему.

Датчик, що відключає бензонасос, зустрічається у більшості нинішніх авто. Серед них і моделі вітчизняного виробництва (UAZ Patriot, Лада Веста), і іномарки (Aston Martin, Fiat, Honda, Ford), і це тільки деякі приклади. Про наявність датчика в машині необхідно уточнити у працівників сервісу або вивчити інформацію в інструкції.

Місце, де знаходиться кнопка-датчик відключення бензонасосаМісцезнаходження датчика з кнопкою в автомобілі різне (залежить від виробника):

  1. Під капотом;
  2. Під передньою панеллю з боку водія в районі педалей;
  3. Під бардачком навпроти пасажирського сидіння.

У старіших авто цю клавішу встановлювали під сидінням водія або пасажира, який сидить спереду; в багажнику.

Зверніть увагу, також як і інші датчики, інерційний може зламатися (механізм клавіші, контакти). Тому не забувайте робити його діагностику. В один не самий чудовий день цей прилад може зберегти ваше життя.

Попередня стаття Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям
Зимові табу: звички, які шкодять автомобілям
Відео-підбірка заїздів від народних любителів дрифту
Наступна стаття Відео-підбірка заїздів від народних любителів дрифту

Популярні новини