Фарбуємо пластиковий бампер: як уникнути помилок

17 травня 2023

Як правильно пофарбувати пластикові деталі автомобіля

Далеко не кожен автовласник наважиться фарбувати автомобіль. А от відновити вигляд пластикових деталей під силу чи не кожному. Тож, якщо ви вже давно дивитесь на бампер, вентиляційні отвори чи накладки на пороги і хочете їх оновити, ця стаття для вас! Ми розкажемо, чим фарбувати та як уникнути типових помилок в фарбуванні автомобільного пластику.

Коли варто фарбувати пластикові елементи автомобіля?

Естетичний ефект - лише одна з причин для фарбування пластикових елементів. Ось в яких випадках може знадобитись така процедура:

  • відновлення вигляду як частина передпродажної підготовки чи покращення загального вигляду авто, адже часом на всіх поверхнях з'являються потертості, царапини та вицвівші ділянки. Сучасний асортимент фарби для авто дозволяє вибрати будь-який відтінок та змінити колір пластикових елементів, щоб ті пасували до загального стилю автомобіля.
  • захист від зовнішніх факторів. Фарбування пластикових деталей допомагає захистити від ультрафіолетового випромінювання, снігу чи дорожньої солі. 
  • ремонт авто. Фарбування пластикових деталей актуальне у випадку відновлення старих, подряпаних або пошкоджених деталей машини після аварії, тривалого простою чи заміні на запчастину з розборки. Нове покриття прибирає сліди від зносу та видимі дефекти. Це може бути економічно вигідним рішенням порівняно зі заміною деталей.

Чим фарбувати автомобільний пластик

Чим фарбувати пластикові деталі авто?

Важливо вибирати відповідну фарбу для пластикових деталей автомобіля, яка має властивості, що підходять для даного матеріалу. Звичайні емаль або акрил не забезпечать потрібного ефекту та високої адгезії. Тому вибирайте покриття, призначені саме для пластику. Ця вимога стосується і грунтовки. Для досягнення найкращого ефекту купіть фарбу та грунт одного виробника. 

Фарби для пластику випускають: 

  • в банках, тому їх треба наносити пензликом. Акуратне покриття, може стати справжнім викликом для людини, яка не має художніх навичок. Особливо, якщо йдеться про велику площу.
  • в балончиках. Аерозоль простіший в використанні, але теж має свої нюанси. Під час нанесення на деталі складної форми важко уникнути непрофарбованих ділянок. 

Типові помилки під час фарбування автомобільного пластику

Звести всі старання в малярних роботах нанівець може одна помилка. Найчастіше проблеми з фарбуванням пластику виникають внаслідок:

  • недостатня підготовка поверхні: поганої очистки від бруду, жиру, старої фарби або покриття, а також неякісного шліфування чи грунтування;
  • використання фарби, яка спеціально не призначена для пластику. Це означає, що можуть виникнути проблеми з адгезією і покриття буде лущитись, надуватись чи швидко втратить вигляд;
  • недостатнє висихання. Поспіх у фарбуванні точно зайвий. Недотримання інтервалу висихання шарів фарби може призвести до появи подряпин, слідів пальців або пошкоджень на покритті. 
     
Попередня стаття Ідеальні для міста: авто з витратою до 5 л/100 км
Ідеальні для міста: авто з витратою до 5 л/100 км
“Заборона поїздок в понеділок”, “запасні окуляри” та інші дивні ПДР в світі
Наступна стаття “Заборона поїздок в понеділок”, “запасні окуляри” та інші дивні ПДР в світі

Популярні новини