“Крила сокола” та “ножиці”: підбірка авто з незвичними дверима

6 квітня 2023

Автовиробники часто намагаються зробити свої новинки унікальними, щоб привабити покупців. Однією з “фішок”, яку використовують конструктори, є двері. Тобто, спосіб їх роботи. Двері можуть відкриватись в зворотному напрямку, підніматись вверх або складатись в дивовижной спосіб… Ми вибрали кілька автомобілів, які привертають увагу багатьма своїми характеристиками. Але двері - одна з їх “фішок”.

Двері автомобіля Tesla Model X

Тесла Модель Х

Задні двері Tesla Model X називаються “крило сокола” через те, що відкриваються вгору. Це доволі зручно в обмеженому просторі та знижує ризик пошкодження авто необережним пасажиром. А ще, “крила сокола” роблять посадку/висадку дуже зручними. Так, така конструкція доволі вибаглива в обслуговуванні, та чи заперечуватиме хтось те, що вона ефектно виглядає?

Двері автомобіля BMW i3

БМВ i3

BMW i3 - електромобіль з задніми дверима, які відчиняються в зворотному напрямку. Таке рішення дозволяє зручно заходити і виходити з електромобіля навіть в обмеженому просторі.

Як жити з таким автомобілем, дізнайтесь з відгуків про БМВ i3.

Двері автомобіля BMW i8

БМВ i8

BMW i8 - спортивний гібридний автомобіль з футуристичним дизайном. В його стиль відмінно вписуються двері “крила метелика”, які піднімаються вгору.

Двері автомобіля Mazda RX-8

Мазда RX-8

Mazda RX-8 - це спортивне купе, яке має цікаве рішення з дверима. Здається, що їх лише одна пара. Та це не так. Після відкривання передніх дверей з'являється доступ до ручки відмикання задніх дверей. Вони менші та навішані на петлі ззаду. Тому й відчиняються в протилежному напрямку.

Двері автомобіля Lamborghini Aventador

Ламборгіні Авентадор

Lamborghini Aventador - це спорткар, про який можна говорити дуже багато. Однак, зараз в фокусі уваги - двері. Цей спортивний автомобіль має двері типу "ножиці", які відчиняються вертикально вгору і вперед.

Двері автомобіля Rolls-Royce Phantom

Ролс-Ройс Фантом

Представницький Rolls-Royce Phantom - це розкіш найвищого класу та продуманість кожної деталі. Ще б пак, адже це автомобіль президентів, королівських сімей та світових лідерів. З-поміж безлічі рішень для комфорту високопоставлених пасажирів і задні двері, які відчиняються в протилежному напрямку переднім. 

Це лише декілька прикладів автомобілів з незвичайними дверима. Але вони чудово ілюструють, наскільки креативним може бути підхід до дизайну автомобіля.

Попередня стаття Власникам Subaru: де вигідніше купити запчастини?
Власникам Subaru: де вигідніше купити запчастини?
Фото та відео дивних, але корисних опції в автомобілях
Наступна стаття Фото та відео дивних, але корисних опції в автомобілях

Популярні новини