Хто може розмитнити авто в розстрочку?

27 лютого 2020

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який пропонує надати певній групі громадян спеціальні умови при розмитненні автомобілів. Пропозиція стосується учасників АТО. Їм нададуть можливість виплачувати акциз і ПДВ протягом 36 місяців рівними частинами. Причому ніяких додаткових відсотків за розмитнення авто в розстрочку не передбачається.

Однак необхідно врахувати, що ПДВ і акциз - це невелика частина всіх витрат при розмитненні транспортних засобів. Доведеться також оплатити послуги брокерів, вартість сертифікації і мито.

Відомо, що скористатися такою послугою можна всього один раз і лише до 1 січня 2025 року. Розстрочку на розмитнення можна отримати для реєстрації пригнаних автобусів, вантажівок масою до 3,5 тонн, мотоциклів, причепів і легкових машин.
Під умови, передбачені законопроектом, не підпадають автомобілі, вироблені країною-агресором - Росією, і транспортні засоби, випущені до 1 січня 2006 року. Мабуть, учасники АТО нарешті отримали можливість придбати відносно нову іномарку за цілком доступною ціною.

Варто врахувати один момент: якщо Верховна Рада все ж таки ухвалить цей закон, від громадянина, який бажає скористатися розстрочкою на розмитнення, буде потрібна не не лише заява, але і гарантія. Тобто, ймовірно, доведеться залишити на митниці заставу за розмитнення ввезеного автомобіля, або попросити банківську гарантію.

Попередня стаття Volvo Trucks побудували вежу з вантажівок. Відео
Volvo Trucks побудували вежу з вантажівок. Відео
Тепер українці зможуть скаржитися на стан доріг: програма від Укравтодору
Наступна стаття Тепер українці зможуть скаржитися на стан доріг: програма від Укравтодору

Популярні новини