Куди подіти старий автомобіль?

17 лютого 2020

Будь-який транспортний засіб рано чи пізно приходить в стан, коли експлуатувати його більше не можна, а ремонтувати немає ніякого сенсу. Деякі автовласники можуть спробувати продати свого "залізного коня", який служив вірою і правдою. Інші ж готові змиритися з втратою і здають авто на металобрухт.

Звичайно, гроші, отримані від продажу машини в робочому стані несумірні з сумою, яку можна отримати за утилізацію ТЗ на металобрухт. Однак варто врахувати, що продаж вимагає багато часу і інших ресурсів, а також не гарантує, що вам вдасться позбутися від машини.

Здати авто на брухт значно легше і швидше, але попередньо доведеться вирішити ряд питань, пов'язаних із документами. Власнику необхідно зняти автомобіль з обліку в сервісному центрі МВС і здати номерні знаки.

У чому ж переваги розбору автомобіля на запчастини? Для початку варто розуміти, що в пункті прийому ваше авто розглядатимуть як набір рівнозначних металевих деталей і запчастин. Тому набагато вигідніше буде попередньо розібрати машину на частини і спробувати продати все, що тільки можна. Звичайно, вартість б/у деталей не буде високою, але такий спосіб утилізації автомобіля в рази вигідніше, ніж продаж на металобрухт.

І так, які деталі можна продати?

  • Перш за все - колеса. Особливо якщо гума в хорошому стані;
  • Неушкоджені вікна;
  • Справний мотор і всі прилади спостереження за його показниками;
  • Трансмісія;
  • Радіатор;
  • Компоненти інтер'єру: сидіння, обшивка, магнітола та інші додаткові деталі для обладнання салону.

До слова, при здачі машини на брухт власнику доведеться попередньо зняти всі гумові та пластикові елементи - в пункті прийматимуть тільки метал.
Таким чином виходить, що вигідніше за все спочатку розібрати автомобіль і продати всі можливі запчастини, а потім здати кузов на металобрухт.

Попередня стаття Що робити, якщо ваше посвідчення водія не відображається в додатку "Дія"?
Що робити, якщо ваше посвідчення водія не відображається в додатку "Дія"?
5 найвищих штрафів за перевищення швидкості
Наступна стаття 5 найвищих штрафів за перевищення швидкості

Популярні новини