Миття авто взимку: 3 важливих правила

26 січня 2023

Правила миття автомобіля взимку

Одні уникають миття автомобіля взимку, тому що вважають його небезпечним. Інші ж, навпаки, регулярно миють машину. А правда в тому, що достатньо дотримуватись простих правил. І миття автомобіля взимку буде абсолютно безпечним.

1. Не мийте "холодне" авто

Мийка знаходиться за 5 хвилин від вашого будинку чи ви вирішили помити машину у дворі? У холодну пору року важливо, щоб двигун попрацював не менше 30 хвилин, перш ніж ви почнете миття. Нагріта машина швидше висохне і не замерзне.

Після того, як ви помили авто, знову запустіть двигун як мінімум на 30 хвилин. Тепло, що виробляється, гарантує, що залишки води не замерзнуть на моторі та інших деталях.

Не можна мити машину, коли температура на вулиці 0 ° C і нижче. У таких умовах авто не встигне висохнути та замерзне.

2. Змащуйте замки та ручки

Наносите тонкий шар змазки хорошої якості на дверні петлі, ручки, замки, клямки та замкові свердловини автомобіля перед миттям. Це запобігатиме потраплянню вологи всередину та її замерзанню.

Якщо ви ретельно вимиєте машину за плюсової температури, а на завтра вдарить мороз, є шанс не відкрити замок або двері. Доведеться негайно згадувати всі способи, як відкрити замерзлий автомобіль.

3. Не використовуйте гарячу воду

Машину потрібно мити теплою водою. Але коли на вулиці +2°C, легко перестаратися з температурою. Хоча гаряча вода зведе до мінімуму ймовірність утворення крижаної кірки на кузові, зате може зашкодити лакофарбовому покриттю. Крім того, окріп видаляє захисний шар воску з автомобіля, якщо ви маєте звичку його наносити.

Якщо потрібно вимити авто в морозну погоду, скористайтесь тунельною мийкою з гарною сушаркою або пошукайте безконтактну мийку самообслуговування з сушаркою.

Попередня стаття Як скинути коди помилок без сканера?
Як скинути коди помилок без сканера?
Чому дитячі автокрісла мають термін придатності?
Наступна стаття Чому дитячі автокрісла мають термін придатності?

Популярні новини