Як відкрити авто, якщо замок замерз?

22 грудня 2022

Автовласники чудово знають, що зима може принести багато проблем. Є буквально десятки речей, які можуть піти не так з машиною в морозний день. До списку неприємностей входить і замерзлий замок. Адже коли вранці ви вже запізнюєтеся на роботу або поспішайте ввечері додому, а машина не відкривається, складно описати емоції. Ми зібрали на просторах інтернету 6 способів, як відкрити авто, якщо замок замерз. Прочитайте, і в потрібний момент пам'ять підкаже вам одну з порад.

Як швидко розморозити замок автомобіля

1. Перевірте решту дверей

Найпростіше, що може зробити автовласник, коли з'ясовується, що двері водія замерзли - перевірити працездатність замків на пасажирських дверях. Непростий, але все ж таки один з варіантів - потрапити в салон через багажник.

Як тільки вдалося пробратися в машину, запустіть двигун та увімкніть обігрівач. Замок нагріється та відтає.

2. Потріть замок

Старий та перевірений метод – активно потерти замок рукою в рукавичці протягом хвилини.

Перед настанням холодів варто придбати спеціальний розморожувач замків. Він стане в нагоді щоб відкрити і машину, і ворота, і гараж, і будинок.

3. Використайте сірники або запальничку

Навіть якщо ви не палите цигарки, носіть із собою взимку сірники або запальничку. Вони знадобляться для видалення льоду із замків.

Нагрійте ключ від машини полум'ям. Тільки акуратно, щоби не розплавити тонкий метал. Ключ дуже швидко нагрівається, тому обережно вставляйте його в замок.

4. Використайте соломинку

Найдоступніший спосіб розморожування замку – подихати на нього. Використовуйте соломинку для пиття, щоб зробити нагрівання ефективнішим.

Подуйте через коктейльну соломинку прямо на замерзлий замок. Ваше гаряче дихання подіє як мініатюрна теплова гармата і розтопить лід.

Перед холодами обробіть механізм замку, петлі та кромки дверей мастилом, щоб всередині не накопичувалася вода.

5. Обробіть антисептиком

Напевно, не складно буде знайти у сумці (в сезон вірусів) дезінфікуючий засіб для рук. Антисептик стане в нагоді для видалення льоду з дверних ручок або замків.

Протріть ключ замок невеликою кількістю дезінфікуючого засобу для рук. Спирт, що входить до складу антисептика, м'яко розтопить лід та допоможе вам відкрити двері автомобіля.

Способи розморозити замок автомобіля

6. Нагрійте феном

Добре, якщо у вас є такий подовжувач, котрий дозволяє дотягнутися від розетки до машини. Подуйте теплим повітрям з фена на замок. Тільки не спрямовуйте потік в одну точку, а поступово нагрівайте всю область навколо ручки дверей. Для більшої ефективності додатково прогрійте ключ.

Як запобігти замерзанню замка?

  • прикладіть магніт до замкової щілини. Знайдіть магніт такого розміру, щоб він повністю закривав замкову щілину. Прикладіть його до замка, коли надовго залишаєте машину. Магніт не дасть холоду та волозі проникнути в серцевину замку;
  • нанесіть WD-40. WD-40 ефективно захищає замок автомобіля від замерзання. Просто розпорошіть трохи спрею за допомогою трубки в замок. Він запобіжить утворенню льоду та інею протягом кількох днів;
  • просушіть замки після миття і обробіть мастилом з добавками “антилід”.

Як безпечно відкрити замерзлий замок машини

Що не можна використовувати для розморожування замка?

  1. Ніколи не поливайте замок та двері гарячою водою! По-перше, волога потрапить у всі щілини дверей. По-друге, зіпсується фарба. По-третє, може тріснути скло. І найважливіше – замок незабаром замерзне знову. І ще сильніше, адже в серцевину потрапить багато води.
  2. Не заливайте в серцевину бензин та інші легкозаймисті рідини. Замок зможе відкритися, але потім знову замерзне. Це станеться через поглинання вологи з повітря навколо.
  3. Не повертайте ключ силою. Якщо він зламається і залишиться всередині замка, відчинити двері зможуть лише на СТО.

Ми підготували серію публікацій, щоб допомогти автомобілістам подолати випробування зими. Розповідали як розморозити лобове скло підручними засобами, як зберігати машину взимку, як безпечно їздити снігом та ожеледецею, а також ділилися ідеями як покращити зчеплення зі слизькою дорогою і шукали причини, чому авто скрипить у холод.

Попередня стаття Покращуємо ходові якості авто: 4 прості способи
Покращуємо ходові якості авто: 4 прості способи
На що звертати увагу під час вибору шин для авто
Наступна стаття На що звертати увагу під час вибору шин для авто

Популярні новини