Не попадіться: "Свіжі" ідеї від автошахраїв

30 вересня 2019

Майже кожен власник авто потрапляв в неприємну ситуацію, коли їзда по нерівній трасі закінчувалася проколом колеса. Потужний удар по дну, на бортовому комп'ютері відображається стрімке падіння тиску в шині. Машиною важко керувати, вона перестає швидко реагувати на рух керма, гума мнеться - продовжувати їзду далі неможливо. Потрібно зупинитися і поставити запасне колесо.

Знаряддя злочину

Імітація подібної ситуації відбувається грабіжниками для крадіжки речей з машини. Для початку простежується авто, найбільш цікавий варіант для пограбування. Подільники шахраїв спостерігають за автомобілями, і передають інформацію співучасникам про найбільш "ласі" об'єкти. Коли в салоні жінка або 1 людина, ризик потрапити в халепу різко збільшується. Знаряддям злочину в цьому випадку буде частина загостреною водопровідної труби (діаметр від 10 до 20 мм). Одна частина труби зрізається під прямим кутом, друга - під гострим.

Злочинці вибирають ділянку траси, де є глибокі ями - там голосно стукає підвіска машини, у господаря авто з'являються побоювання щодо безпеки гуми. Загострені труби укладаються на дно ям, після чого зловмисники терпляче чекають, поки з'явиться автомобіль. Вони забиваються в землю гострим кінцем вгору там, де приблизно буде проходити колесо транспортного засобу. Після виконаних дій грабіжники ховаються з поля зору і чекають свою жертву.

Де чекати підступу

Після того, як машина потрапила в пастку і пробила колесо гострим кінцем труби, водій звичайно ж зупиниться для усунення пошкоджень. Саме мінімальне, що може зробити власник авто, - це встановити запасне колесо. Господар відкриває багажник і починає викладати речі, щоб дістати "запаску". У той самий момент під'їжджають шахраї під виглядом випадкових супутників і пропонують свою допомогу.

Автошахраї на дорогах прикидаються Зазвичай відбувається все досить достовірно. Злочинці співпереживають автомобілісту, і самі різко беруться за справу (дістають домкрат для правильної установки авто). Вмить запасне колесо виявляється встановленим, власнику авто пропонують закрутити сильніше болти, щоб продовжити рух. Після грабіжники посміхаються, бажають успіху в дорозі, не беруть ніяких грошей і їдуть.

Результат

Закрутивши сильніше болти розвідним ключем протягом 10-15 хвилин, водій упаковує всі свої речі і сумки з багажника, і хоче відправитися в дорогу зі спокійним серцем. Але радість водія, буде не надто тривалою, як хотілося б. З салону зникнуть цінні речі (мобільний, гаманець, банківські карти). Великі речі зазвичай не чіпають - найчастіше забирають невеликі жіночі сумочки або барсетки.

Є тільки один спосіб захисту в подібних ситуаціях. Якщо в шині буде виявлена частина труби, що стирчить, то це знак небезпеки. Тому в такому випадку необхідно закритися в автомобілі, включити двигун і не вести ніяких переговорів з приїхавшими "доброзичливцями". Краще чекати допомоги, викликавши евакуатор. Боятися шахраїв не потрібно. Якщо господар авто не реагує на них, злочинці просто їдуть. За дорожній розбій судять по більш суворими законами, ніж просто за пограбування.




 

Попередня стаття Скасування штрафів за парковку в заборонених місцях
Скасування штрафів за парковку в заборонених місцях
Оновлений Mercedes-Benz C-Class отримає безпілотні технології
Наступна стаття Оновлений Mercedes-Benz C-Class отримає безпілотні технології

Популярні новини