Новий дорожній знак на українських дорогах

4 лютого 2020

10 лютого в Україні з'явиться новий дорожній знак, за допомогою якого має покращитися стан екології. Центр організації дорожнього руху повідомив всі подробиці нововведення на дорогах.
Вже скоро новий дорожній знак українські автомобілісти зможуть помітити на магістралях, де світлофори працюють в режимі координованого управління.
Що ж представляє собою новий дорожній покажчик? Це дві таблички: одна з написом "Зелена хвиля", а друга із значенням рекомендованої швидкості руху, щоб потрапити в цю "хвилю".

Варто зазначити, що цей знак не має ніякого політичного підтексту і відношення до діючого президента України Володимира Зеленського. "Зелена хвиля" являє собою дорожній коридор, який дає можливість прискорити пересування по місту. Вся справа в тому, що рухаючись із певною швидкістю, водій зможе "зловити" зелений світлофор на кожному переході.

При сучасному дорожній трафік це дуже зручна і місцями навіть необхідна інновація. Тим більше фахівці акцентують увагу на тому, що при русі по "хвилі" автомобіль витрачає менше палива, що добре позначається на екології.

Знак зелена хвиля в Україні

Теги:
ПДД
Попередня стаття Фахівці Bosch повідомляють, що обсяги автопрому стрімко знижуються
Фахівці Bosch повідомляють, що обсяги автопрому стрімко знижуються
Німець показав, чому не варто довіряти цифровим технологіям
Наступна стаття Німець показав, чому не варто довіряти цифровим технологіям

Популярні новини