Новий китайський гібрид Кюорос 2 СУВ PHEV

17 червня 2015

Як би шанувальникам традиційних європейських, американських і японських автовиробників не хотілося побачити на стендах Шанхайського автосалону продукцію виключно вищеперелічених регіонів китайський захід, присвячений демонстрації останніх новинок в галузі залізних коней, все ж залишився китайським. А значить, без місцевих брендів-аборигенів обійтися нам не вдасться. Новинки Піднебесної теж заслуговують огляду.

Правда, не всі. Відповідно з дивною китайською традицією не публікувати пристойних фотографій вітчизняних моделей не можемо докладно розповісти про новини зі стендів Changfeng, Dongfeng, Lifan, Jiangling, Zotye ... Занадто тяжке і довге це заняття відшукувати адекватні зображення всіх їх концептів, які засвітилися в Шанхаї. Однак, парочку цікавих шоу-проектів згадаємо.

 

                                   Екстер'єр 2 СУВ PHEV

Наприклад, компактний концептуальний кросовер який рветься на простори європейського ринку бренду Qoros. Молода китайсько-ізраїльська фірма, утворена зусиллями відомого у нас концерну Chery і абсолютно нецікавого для автолюбителя інвестиційного фонду Israel Corp, продовжила активний наступ на розум і гаманці потенційних покупців з Європи та представила на розгляд шанхайській публіці, майбутнього baby-кроссовера компанії з поки ще гібридним іменем 2 SUV PHEV.

Дивіться також каталоги:

 

Не знаємо, що сталося з дизайнерською командою бренду, що представляла до цього кілька пріснуватих, але цілком гідних в плані зовнішності моделей з індексом 3, можливо градусний рисовий напій зробив своє діло і люди повірили в свої сили. Але як би там не було  екстер'єр нового кросовера вийшов на рідкість неординарним для бренду. Можливо всьому виною китайська атмосфера, що наділила кузов кросовера надмірною кількістю дивних і в деяких місцях не потрібних деталей.

                                   Екстер'єр 2 СУВ PHEV

Так, оперення новинки прикрасила досить перевантажена доброзичлива фізіономія, що складається з вертикальних секцій оптики і масивного гриля роздвоєною хромованою решітки радіатора, а боковини - кілька аморфна пластика арок і порогів, що імітує позашляховий обвіс з крупною контрастною вставкою.

 

При цьому проблем з пропорціями у новинки немає. Європейське чуття не підвело, однак і не врятувало від деяких дизайнерських промахів. Панорамне скло з QR-кодом - прикольно, опуклі вертикальні стоп-сигнали - не дуже. Крупний «хвостик» спойлера над заднім склом і брутальний лжедіффузор - круто, багажні двері від старого холодильника і нарочито дизайнерські червоні акценти на решіточку у бічному склі - як мінімум дивно. Але тут, як мовиться, на смак і колір. Цілком можливо, що екстер'єр 2 SUV PHEV комусь припаде до душі.

                                   Екстер'єр 2 СУВ PHEV

У рух «Qoros 2 і т.д., і т.п.» згідно з ім'ям призводить гібридна силова установка. Вона так само таємнича, як і інтер'єр, а значить, докладних характеристик від неї чекати не доводиться. Відомо лише те, що в парі з електромотором, заряджаються від мережі, працює 1,8-літрова бензинова "турбочетвёрка».

 

Офіційних заяв з приводу того, коли ж Україна та Європа побачить на своїх вулицях компактний китайський паркетник немає. Однак, вже зараз ходять чутки, що серійний аналог 2 SUV PHEV отримає платформу і лінійку моторів від вже існуючих хетчей і кросоверів Qoros 3.

                                   Екстер'єр 2 СУВ PHEV

Одним словом, твір на тему: як мені потрапити до Європи, якщо я китайський автовиробник. Проблема обрана вірно. Компактні кросовери в Старому світі нарозхват. А от виконання все ще вогкувато. Саме час Qoros ще попрацювати над зовнішністю майбутнього кросовера. Деякі фішки в оформленні екстер'єру розчулюють, та й гібридна установка варта уваги. 

Попередня стаття Mercedes E-Class - первые фото
Mercedes E-Class - первые фото
Як перевірити реальний пробіг автомобіля
Наступна стаття Як перевірити реальний пробіг автомобіля

Популярні новини