Новий закон про страхування: до чого готуватися водіям?

26 грудня 2019

20 грудня у Верховній Раді зареєстрували законопроект про внесення змін до закону про обов'язкове страхування наземних транспортних засобів. У першу чергу поправки торкнулися системи грошового відшкодування: запропонували встановити ліміти страхових виплат у разі аварії на рівні 130 тисяч грн за пошкодження майна і 260 тисяч грн за шкоду здоров'ю або життю людини. Також уряд планує більш масово впроваджувати електронні технології при укладанні поліса.

Система поступового підвищення страхових сум залишиться колишньою і буде розраховуватися відповідно до інфляції і індексом споживчих цін.
Однак поки що документ не може вирішити всі проблеми, пов'язані з ОСАГО. Деякі фахівці вважають, що законопроект потребує доопрацювання.

Основною проблемою є сума виплат у випадку ДТП. Хоч 130 тисяч грн - значна сума, цього не завжди вистачає щоб компенсувати збитки після аварії. Людині, як і раніше необхідно буде платити зі своєї кишені або звертатися за допомогою до суду.

Експерти переконані, що ліміт страхових виплат повинен бути вище і складати хоча б 1 млн грн. Ми поступово наближаємося до цієї мети, причому вартість оформлення договору істотно не зміниться.

Попередня стаття Електромобілі та холод: про що мовчать виробники
Електромобілі та холод: про що мовчать виробники
Нова розмітка і штрафи за парковку вже у 2020 році
Наступна стаття Нова розмітка і штрафи за парковку вже у 2020 році

Популярні новини