Огляд вживаного авто: 5 найголовніших речей під капотом

31 жовтня 2022

В придбанні авто не можна покладатися тільки на слова продавця. Він може не брехати відверто, але трохи перебільшити правду або приховати важливу інформацію про стан машини. Іноді навіть чесні продавці можуть не знати, що в автомобіля є проблема. Як би там не було, в огляді машини перед купуванням немає дрібниць. Сьогодні сфокусуємо увагу на тому, що перевірити під капотом.

Перевірка автомобіля з пробігом

1. Шланги

Ви повинні переконатися, що всі шланги міцні та цілі. Зношені і ламкі трубки можуть тріснути і вам доведеться усувати протікання мастила, антифризу або склоомивача. Неприємно починати користування машиною з калюжі під кузовом.

2. Ремені

Перевірте стан ременів приводу та генератора. Вони мають тріщини, розшарування та загалом виглядають зношеними? Значить, доведеться міняти і найближчим часом. Це привід або поторгуватися, або відмовитися від покупки. Особливо якщо продавець запевняв спочатку, що машина в ідеальному стані.

Навіщо перевіряти мастило під час огляду вживаного авто?

3. Мастило

Колір та текстура автомобільних рідин здатні повідомити про стан авто. Найпростіше перевірити моторне мастило. Якщо воно надто темне або містить вкраплення бруду, це може сигналізувати про проблему з двигуном.

4. Радіатор

Антифриз має яскравий колір: зелений, червоний, синій. Якщо охолоджувальна рідина має бурий або іржавий відтінок, а також виглядає каламутною "як молоко", значить радіатор несправний. Зміни кольору та текстури антифризу свідчать про наявність в системі охолодження іржі, а також про відкладення в двигуні.

Як перевірити акумулятор вживаного авто перед придбанням

5. Акумулятор

Мало кому хочеться змінювати акумулятор відразу після придбання машини. Але таке трапляється часто, тому що продавець запевняє у справності АКБ. По можливості краще самому переконатися в хорошому стані акумулятора. Пристрій повинен перебувати на ранній стадії свого терміну служби (дивіться дату випуску), не мати корозії і поєднуватися з будь-якою зарядкою.

Перевірте ці 5 речей під капотом, щоб не шкодувати потім. І не нехтуйте тест-драйвом авто. Оголошення привабило вас описом щедрої комплектації? Пам'ятайте, що є опції, які здатні розорити. Якщо ви придивляєтеся до EV, уникайте типових помилок покупця електрокара.

Попередня стаття Скоро зима: які аксесуари для авто необхідно купити
Скоро зима: які аксесуари для авто необхідно купити
Чому машина не заводиться після заміни акумулятора?
Наступна стаття Чому машина не заводиться після заміни акумулятора?

Популярні новини