3 помилки, які робить покупець електромобіля

6 липня 2022

Коли ви шукаєте автомобіль, напевно знаєте, яка марка і модель вам потрібна. Потім виділяєте обов'язкові параметри, чим і звужуєте коло варіантів. З вибором електромобіля працює схожа схема, але є параметри, з якими більшість людей помиляються. У результаті покупці платять за речі, які не мають сенсу для користувача електромобіля, і не отримують тих, які мають вирішальне значення при володінні електричним транспортом.

1. Відмова від домашнього зарядного пристрою

Електромобіль – це незалежність від цін та черг на АЗС. Але не варто впадати в ейфорію. Адже власнику електрокара треба подбати про те, де заряджати транспорт. На сусідній вулиці є майданчик для заряджання? Чудово. Але через який час вам набридне туди їздити? Разом з електромобілем варто вибрати домашній зарядний пристрій. Вони бувають різних видів, найпотужніші забезпечують 22 кВт змінного струму.

2. Економія на тепловому насосі

Багато людей не замовляють електромобіль із тепловим насосом, коли він доступний у комплектації. І дарма. Такий пристрій допомагає обігрівати салон, не піддаючи акумулятор занадто великому навантаженню в порівнянні з електричним обігрівачем. Тепловий насос використовує відпрацьоване тепло компонентів приводу для обігріву машини. У результаті електромобіль з тепловим насосом завжди має більший запас ходу, особливо взимку і в холодну погоду. 

3. Ігнорування гарантії на батарею

Хоча цей пункт останній, він не менш важливий. Обов'язково варто звернути увагу на гарантію батареї. Сучасні акумулятори без проблем прослужать багато років. Але іноді трапляється, що батарея електромобіля виявляється несправною та потребує заміни. Тоді власник згадує про гарантію та радіє її наявності. В іншому випадку заміна батареї коштуватиме десятки тисяч доларів.

Уникайте типових помилок покупців електромобілів, щоб насолоджуватись володінням сучасним транспортом. І пам'ятайте, що грамотний початковий вибір допоможе вигідно продати електрокар.

Попередня стаття Mazda CX-5 першого покоління: 3 проблеми, про які потрібно знати покупцю
Mazda CX-5 першого покоління: 3 проблеми, про які потрібно знати покупцю
12 червоних седанів до 12 000$: шукаємо на Automoto.ua
Наступна стаття 12 червоних седанів до 12 000$: шукаємо на Automoto.ua

Популярні новини