Чому у Tesla немає запаски?

12 травня 2021

Електрокари Tesla оснащені безліччю інноваційних, просунутих і навіть революційних функцій. Однак у престижних моделей бракує деяких деталей, звичних для традиційних авто. І це не двигун внутрішнього згоряння, а ... запасне колесо. Абсолютно вірно - у Tesla немає функції, яка була стандартною для автомобілів десятиліттями.

Купити Тесла б/у на автобазарі АвтоМото

Є кілька причин, за якими автовиробник вирішив не включати запаску в жодну зі своїх моделей. Водії, схоже, дійсно не проти відсутності колеса в багажнику. Рішення Tesla виявилося настільки практичним і успішним, що інші виробники автомобілів тепер, схоже, підхопили його. Nissan Leaf, Toyota Prius, а також деякі комплектації Audi TT, Ford Fusion, Kia Soul поставляються без запаски. 

Чому ж Tesla більше не включає запасне колесо в комплектацію своїх автомобілів?

1. Раціональність

Дивіться також каталоги:

Заміна колеса на електрокарі Tesla

По правді кажучи, в наші дні запасні шини не використовуються так часто, як раніше. Це також причина того, що багато автовиробників вирішили наслідувати приклад Tesla. Коли життєвий цикл транспортного засобу завершується, приблизно в 85% випадків запасне колесо так і залишається новим в багажнику. Для Tesla не мало сенсу включати запаску тільки для 15% водіїв.

2. Економія грошей

Тесла вважав це негідним вкладенням коштів. Таким чином, замість запасного колеса на більшості сучасних транспортних засобів є система TPMS, яка інформує водіїв про низький тиск в шинах, даючи їм достатньо часу, щоб доїхати до майстерні. 

Проте Tesla фактично оснащує шини своїх автомобілів шумопоглинаючою і звукопоглинаючою піною, яка постійно прилипає до внутрішньої поверхні протектора. Це допомагає знизити порожнинний резонанс і дорожній шум, але, як недолік, невеликі шинні майстерні не мають належної підготовки та матеріалів для ремонту коліс Tesla. Майте на увазі, що до 20% витрат на сировину і робочу силу для покришок вкладається в запасні шини, що робить процес досить дорогим. Щоб купити Теслу недорого, подивіться оголошення в нашому каталозі. 

3. Економія місця

Чому в багажнику Tesla немає запасного колеса

Запасні шини займають місце, яке можна було б використовувати для збільшення салону або багажника. Зрештою, частина привабливості Tesla Model 3 полягає в ефективному використанні вантажного простору. Нарешті, чиста вага запасного колеса додає вагу автомобілю. Без запаски транспортний засіб отримує невелику перевагу в продуктивності, а також збільшений запас ходу.

4. Дорожнеча

Якщо водії хочуть отримати комплект запасних шин, то його можна купити. Це просто непомірно дорого. У магазині Tesla є комплект для ремонту шин в дорозі, який коштує від 280 до 370 доларів.

Гарна новина полягає в тому, що цей комплект для ремонту шин спеціально створений для Tesla Model 3 і сумісний з усіма без винятку заводськими варіантами розмірів коліс Tesla, навіть з 31-дюймовим колесом моделі Y. 

Ремонтний комплект розроблений так, щоб займати якомога менше вантажного простору. Він поставляється в компактному ящику для зберігання шириною всього 15 см.

У комплект також входить нестандартний низькопрофільний домкрат з храповим механізмом рукоятки, що забезпечує достатнє зусилля в зазначених точках підйому. 

5. Безкоштовне дорожнє обслуговування

Сервісне обслуговування Tesla на дорозі

Власники Tesla в Америці і Європі можуть отримати допомогу Tesla Roadside Assistance, доступну цілодобово протягом всього терміну гарантії. Водії досі позитивно відгукувалися пропрограму, відзначаючи навички, практичність, професіоналізм співробітників Tesla, швидкість ремонту та швидке реагування.

Теги:
Tesla
Попередня стаття Двигуни з технологією EcoBoost: що це?
Двигуни з технологією EcoBoost: що це?
Чому Land Rover Discovery називають кращим сімейним позашляховиком?
Наступна стаття Чому Land Rover Discovery називають кращим сімейним позашляховиком?

Популярні новини