Чому задні вікна авто не повністю опускаються?

23 січня 2023

Чому задні вікна автомобіля не відкриваються повністю

Чому задні вікна в деяких чотиридверних легкових автомобілях повністю не опускаються? Таке питання напевно виникало у того, хто хоч раз їздив на задньому ряду. І логічною відповіддю була, швидше за все, безпека. Але чи так це насправді?

На задньому ряду часто їздять діти. Відповідно, скло, яке не опускається повністю, здається доповненням інших опцій безпеки: кріплень для автокрісел та дитячих замків (які не можна відкрити зсередини). Вікно не відкривається до кінця, щоб дитина не змогла вилізти з машини.

Безпека є побічним ефектом того, що скло на задніх дверях неможливо опустити до кінця. Насправді секрет у нестачі простору для вікна. 

Подивіться на задні бічні двері. У більшості легкових авто, особливо компактних моделях, двері не чітко прямокутні. Ймовірно, вони заходять на колісну арку та мають відповідний виріз. Тому скло не поміщається всередину дверної карти повністю.

Дизайнери знайшли рішення. У деяких моделях авто задні вікна складаються з двох деталей: більшої та меншої. Перша повністю опускається та ховається всередину дверей. Менший елемент розташований саме над колісною аркою і не рухається взагалі.

Тепер повернемось до питання безпеки. Водіям авто, у яких конструкція вікна дозволяє опустити скло донизу, слід бути особливо уважними з дітьми на задньому сидінні. Хоча й усім іншим не варто втрачати пильності.

Попередня стаття Димлять вентиляційні отвори авто: 5 причин
Димлять вентиляційні отвори авто: 5 причин
Акумулятор не винен: як знати, коли замінити кабелі?
Наступна стаття Акумулятор не винен: як знати, коли замінити кабелі?

Популярні новини