Передпродажна підготовка: 5 лайфхаків, як продати авто швидше та дорожче

10 вересня 2020

На кожен товар є свій покупець… Особливо, якщо товар вигідно подати. Ми поділимось 5 лайфхаками, як продати автомобіль швидше та дорожче.

1. Влаштуйте генеральне прибирання та миття 

Підготовка авто до продажу

Блискучий кузов та чисті коврики - те, що першим кидається в очі і створює враження. Влаштуйте генеральне прибирання всього автомобіля зовні та всередині. Виділіть час на ретельне миття колісних арок, дисків фар. 

Проведіть хімчистку салону, викиньте сміття з багажника, бардачка, кишень в дверях. Обов'язково відполіруйте кермо та торпедо, виперіть чохли або приберіть їх зовсім. І ще. Не забудьте викинути пляшку від газованої води, яка валяється під водійським сидінням.  

2. Зробіть правильне фото

 Як сфотографувати автомобіль для продажу

Ви звертаєте увагу на оголошення з одним нечітким фото, на якому видно лише брудний кузов? Ось-ось, ваш покупець теж не дивиться. Не робіть так, а робіть грамотно. Які фото потрібні для продажу авто? 

  • чіткі, високої якості, не розмиті після збільшення;
  • актуальні. Не виставляйте взимку знімки на фоні квітучих клумб і зелених дерев. Покупець не дурень, неактуальні фото навіють йому зайві сумніви;
  • з відповідями на всі питання. Покупця цікавить: кузов з усіх ракурсів, колісні арки, пороги, моторний відсік, багажник всередині, панель приладів, передні та задні сидіння.

 3. Підготуйте грамотний текст

Як правильно написати оголошення про продаж автомобіля

Майбутній покупець бачить на сайті фото авто і читає опис. Потім приймає рішення подзвонити або закрити сторінку, домовитись про перегляд чи ні. Що писати в оголошенні?

  1. Марка, модель.
  2. Рік випуску. 
  3. Тип трансмісії.
  4. Об'єм двигуна і тип палива.
  5. Пробіг. 
  6. Замінені деталі і дообладнання. 
  7. Комплектація + все, що віддаєте в придачу. 
  8. Чи можливий торг. 

4. Усуньте все, за що покупець може “збити” ціну

Загорілись індикатори на приладовій панелі

Непрацюючий задній лівий склопідйомник, правий габарит і несправні склоочисники - те, що знижує ціну і відштовхує потенційного покупця. Усуньте дрібні поломки та продайте авто дорожче! 

На панелі блимає ABS, подушки безпеки і Check Engine? Покупець обов'язково помітить індикатори, почне задавати питання і знижувати ціну. Усуньте всі “чеки”. 

Не намагайтесь відключити сигналізуючі лампочки, адже після запуску двигуна в справному автомобілі вони мають загорятись і гаснути. 

5. Підготуйте моторний відсік

Миття під капотом

Відполірований кузов та чистий салон створюють перше враження. Але покупець обов’язково подивиться під капот. Що він побачить в вашому авто?

Масляні плями викликають сумніви в справності двигуна. Тому наведіть порядок під капотом, усуньте тріщини і розриви в шлангах. При цьому не перестарайтесь: “стерильність” моторного відсіку насторожить покупця. 

Як ви готували свій автомобіль до продажу? Поділіться секретами! 

Попередня стаття Правда чи брехня: 7 міфів про дитяче автокрісло
Правда чи брехня: 7 міфів про дитяче автокрісло
Причини популярності та затребуваності автомобілів Toyota в Україні
Наступна стаття Причини популярності та затребуваності автомобілів Toyota в Україні

Популярні новини