Преміум-авто зі сміття: JLR збираються виготовляти деталі із відходів

7 серпня 2019

Jaguar Land Rover також прийняли участь у всесвітньому русі по захисту довкілля. Британський бренд об’єднався із найбільшим у світі хімічним концерном BASF для пілотного дослідження проекту ChemCycling. Метою цієї програми є вирішення проблеми переробки пластику. 

ChemCycling розглядає способи збору побутових пластикових відходів і перетворення їх у новий високоякісний матеріал. Потенційно, перероблений пластик можна буде використовувати при виготовленні майбутніх ягуарів і лендроверів, а саме для деталей інтер’єру, зовнішніх панелей кузова і пильників. Автовиробники обіцяють, що цей матеріал не наносить ніякого збитку якості і безпечності транспортних засобів. Більш того, він також легко піддається фарбуванню і загартуванню, без проблем змінює форму, що робить його ідеальним матеріалом для створення приладових панелей авто нового покоління і зовнішніх деталей кузова.

Створення приладових панелей нового покоління і зовнішніх деталей кузова I-PACE

Ідея в тому, щоб перетворити відходи з пластику в піролізну олію за допомогою термохімічного процесу. Потім матеріал надходить у виробничий процес BASF, замінюючи корисні копалини. В кінцевому підсумку це призводить до появи нового матеріалу, по якості і експлуатаційним властивостям ідентичного до звичного. 

Прямо зараз JLR і BASF досліджують цей матеріал на рамі радіатора прототипу I-PACE. Ці тестування направлені на те, щоб переконатися, що нова деталь  відповідає тим самим вимогам безпеки, що і оригінальна. 

Електрокар Jaguar I-PACE синього кольору з деталями кузова з переробленого пластику

«Пластмаса дійсно необхідна для виготовлення автомобілів. її використання має доведені переваги проте пластикові відходи залишаються глобальною проблемою. Рішення потребує інновацій і спільного рішення регулюючих органів, виробників і постачальників», - сказав Кріс Браун, старший менеджер з екологічної стабільності JLR.  

«В Jaguar Land Rover ми активно збільшуємо процент перероблених складових в нашій продукції, тим самим зменшуючи викиди в навколишнє середовище. Співпраця з BASF - це тільки один із способів, за допомогою якого ми показуємо наше прагнення працювати в умовах циклічної економіки».

Ця програма є яскравим прикладом прихильності JLR до екологічних рішень проблем пластикових відходів. Британський виробник раніше вже співпрацював з Kvadrat. В цій колаборації була створена альтернативна обшивка сидінь із технічної замшевої тканини. Особливість такого декору в тому, що для одного авто необхідно 53 перероблені пластикові пляшки.

Попередня стаття Актуально: Чи потрібно вписувати ГБО в техпаспорт?
Актуально: Чи потрібно вписувати ГБО в техпаспорт?
Електрокар своїми руками: за $ 5600 переробити старий дизель на електромобіль
Наступна стаття Електрокар своїми руками: за $ 5600 переробити старий дизель на електромобіль

Популярні новини