Проблеми та їх вирішення при ремонті автомобілів Renault

26 січня 2024

Типові поломки Renault

Автомобілі Renault зберігають популярність серед українських автомобілістів. Це легко пояснити різноманіттям моделей, що відповідають різним потребам, елегантним дизайном, економною витратою пального та бюджетним обслуговуванням. Проте машини Рено мають типові проблеми, як і кожен інший бренд. Розглянемо найпоширеніші несправності популярних моделей французького виробника. 

1. Проблеми з трансмісією

Як старіші, так і новіші моделі Renault мають ті чи інші проблеми з трансмісією, про які повідомляли власники. Найпоширенішими симптомами є:

  • нетипові звуки під час перемикання передач, коли коробка нагрілась,
  • деренчання коробки передач під час розгону,
  • стукіт або “скиглення” безступінчатої коробки передач.

Шуми та звуки також можуть супроводжуватися жорстким перемиканням передач. Проблема була пов’язана зі зношеним підшипником шківа або несправним клапаном модуляції тиску. 

Щоб попередити проблеми з трансмісією, варто регулярно обслуговувати авто. Власники Renault зручно та швидко обирають запчастини на shop.renault-kyiv.com.ua/catalog/zapchastini-dla-to/.

2. Збої в роботі електроніки

Симптоми проблем із електричною системою часто спостерігаються в різних електронних компонентах Renault Megane та Renault Scenic. Від несправності можуть постраждати підсилювач керма, кондиціонер і електросклопідйомники. Останні перестають повністю працювати або повільно опускають/піднімають скло. Проблема стосується здебільшого задніх вікон і пов’язана з несправним склопідйомником. Найчастіше проблема вирішується заміною склопідйомника. 

Також власники Renault Megane іноді стикаються з ситуацією, коли система клімат-контролю недостатньо нагріває салон. Причиною є несправний резистор нагрівача.

3. Неприємний запах у салоні

В салонах популярних Clio та Megane з часом може з'явитися неприємний запах. Усунути причину часто не вдається звичайним прибиранням. Для подолання неприємного запаху у салоні варто систематично міняти та чистити фільтр салону. Також слід віддати перевагу професійній очистці кондиціонера для повного видалення бактерій.

Ремонт автомобілів Renault

4. Проблеми з гальмівною системою

В моделях Laguna і Koleos може спостерігатись ослаблення та вібрування гальм. Така проблема часто пов'язана зі зносом гальмівних колодок, недостатньою кількістю гальмівної рідини або деформацією гальмівного диска. Для усунення неполадки рекомендується перевірка та, за необхідності, заміна елементів гальмівного механізму.

5. Нестабільна робота двигуна

Renault Fluence та Renault Captur мають скарги на нерівномірний хід двигуна та нестабільну роботу на холостому ходу. Проблема може виникнути через забруднення свічок запалювання або неправильне налаштування системи впорскування пального. Нестабільну роботу двигуна на холостих обертах викликають збої в паливній системі або засмічення паливних фільтрів. Найкращий спосіб виявити причину проблеми — комп'ютерна діагностика.

Ці проблеми аж ніяк не є неминучими для вашого Renault. Регулярне обслуговування та уважність до змін в “поведінці” авто дозволять безперебійно користуватись автомобілем впродовж довгих років. 

Попередня стаття Як правильно експлуатувати шиповані шини
Як правильно експлуатувати шиповані шини
Гібриди з найбільшим запасом ходу: шукаємо на AUTOMOTO.UA
Наступна стаття Гібриди з найбільшим запасом ходу: шукаємо на AUTOMOTO.UA

Популярні новини