Проект першого українського електрокара бізнес-класу

26 лютого 2020

Автомобілебудівна індустрія в Україні розвивається стрімкими темпами. Цього разу українські таланти повідомили про плани створити масовий і доступний електромобіль.
Що нам відомо про цю інноваційну розробку? Електрокар вітчизняного виробництва отримав цікаву і незвичайну назву - "Порто-Франко 42". Це перекладається як "вільний порт", а число 42 означає населення України в мільйонах. Розробники обіцяють, що вартість авто не буде перевищувати 12 тисяч доларів.
"Порто-Франко 42" відноситься до автомобілів бізнес-класу: його довжина складе 4,5 метра, ширина - 1,8 метра, висота - 1,55 метра, а кліренс - 165 мм.
Що стосується кузова, поки що представлені тільки ескізи седана. Розробники позиціонують электрокар як сімейне авто зі спортивними нотками.

Перший український електромобіль Порто-Франко 42 фотоТехнічні характеристики електрокара приємно дивують. Машина зможе розігнатися до 100 км/год менше, ніж за 10 секунд.
Розробники проекту планують почати серійний випуск електрокара тільки після того, як зможуть досягти світових стандартів безпеки і якості. Зараз проводяться переговори з інвесторами.

Попередня стаття Причіп для електрокарів, який додає запас ходу. Фото
Причіп для електрокарів, який додає запас ходу. Фото
"Волга" з автоматичною коробкою перемикання передач. Відео
Наступна стаття "Волга" з автоматичною коробкою перемикання передач. Відео

Популярні новини