"Волга" з автоматичною коробкою перемикання передач. Відео

27 лютого 2020

Раритетні машини представляють інтерес для будь-якого автомобіліста. І не дивно, адже це історія автомобілебудівної індустрії. Навіть якщо вас абсолютно не цікавлять технічні характеристики раритетних авто, ви точно оціните їх незвичні сучасному водієві круглі форми.
Саме такий зовнішній вигляд має самий культовий радянський автомобіль - ГАЗ-21, більш відомий у народі як 21-а "Волга". Раніше цю машину міг собі дозволити далеко не кожен, тому сьогодні вона оповита аурою таємничості.
Нещодавно в мережі з'явилися фотографії унікальної "Волги"... на автоматичній коробці передач. Крім того, цей автомобіль вважають найкрасивішим транспортним засобом, виготовленим в СРСР, йому також прогнозували стати першим серійним авто з АКПП, виробленим в Радянському Союзі.
Звучить неймовірно, але це правда! Більш того, близько семи сотень таких машин навіть були створені, але відразу ж вирушили на експорт.
Зрозуміло, що створити з нуля досить складну за конструкцією автоматичну коробку передач було практично нереально. Як приклад в Америці були закуплені подібні автомобілі, а радянські молоді фахівці збирали "Волгу" за їх образом і подобою.
Найперша "Волга" з автоматичною коробкою перемикання передач була оливкового кольору. Ця модель і по сей день знаходиться в хорошому стані.
Подивіться огляд цього легендарного автомобіля:

Попередня стаття Volvo Trucks побудували вежу з вантажівок. Відео
Volvo Trucks побудували вежу з вантажівок. Відео
Тепер українці зможуть скаржитися на стан доріг: програма від Укравтодору
Наступна стаття Тепер українці зможуть скаржитися на стан доріг: програма від Укравтодору

Популярні новини